Koostisosad
75 g tumedat šokolaadi
200 ml vahukoort
3 spl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Dansukkeri muscovado siirupit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Besee
3 munavalget
180 g Dansukkeri kristallsuhkrut
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Kaunistamiseks hakitud röstitud sarapuupähkleid
1-2 tilka piparmündiõli
Juhised
Hakkige šokolaad.
Segage kastrulis koor tarretisesuhkruga, kuumutage keemiseni ja keetke 30 sekundit.
Valage kuum koor hakitud šokolaadile. Lisage muscovado siirup ja vanillisuhkur. Segage ühtlaseks, jaotage kuue magustoidukausi sisse ja jätke jahtuma.
Besee valmistamiseks vispeldage munavalgeid suhkruga kuumaveevannil, kuni suhkur on sulanud.
Tõstke vaht veevannilt ja jätkake vahustamist lisades vähehaaval tuhksuhkru. Lisage piparmündiõli.
Pritsige beseevaht šokolaadikreemile ja karamelliseerige besee pind leeklambiga.
Puistake üle hakitud sarapuupähklitega.
Kui beseevahtu üle jääb, valmistage sellest väikesed beseeküpsised.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.