Koostisosad
Põhi
150 g külma võid
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
4 spl kakaopulbrit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
210 g nisujahu
1 munakollane
Laimitäidis
4 munakollast
320 g crème fraîched
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 1/2 spl maisitärklist
1/2 laimi koor
2 laimi mahl
Vaarikakreem
250 g vaarikaid
1 muna
120 g Dansukkeri moosisuhkrut
25 g toasooja võid
Kaunistamiseks
Värskeid vaarikaid
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni.
Lõigake või kuubikuteks ja töödelge koos ülejäänud taigna koostisainetega ühtlaseks massiks. Veeretage pall, katke toidukilega ja asetage u. 30 minutiks külmkappi. Suruge taigen lahtikäiva koogivormi põhja.
Küpsetage pirukapõhja ahju keskmisel siinil ca 10 minutit. Vahepeal valmistage täidis, kloppides kõik täidise koostisained ühtlaseks kreemjaks massiks.
Valage täidis pirukapõhjale ja küpsetage veel 15-20 minutit. Laske jahtuda.
Tõstke jahtunud pirukas 3 tunniks külmkappi tahenema. Valmistage vaarikakreem. Suruge vaarikad läbi peene sõela, vahustage munad ja segage vaarikamassiga. Kurnake veelkord läbi peene sõela paksupõhjalisse kastrulisse, lisage moosisuhkur ning keetke pidevalt segades 2-3 minutit. Tõstke kreem pliidilt ja lisage või. Asetage kastrul külma vee vannile ning vahustage mikseri abil seni kuni kreem on jahtunud. Valage kreem puhtasse purki ja asetage külma.
Serveerimisel niristage pirukale vaarikakreemi ning kaunistage pirukalõik värskete vaarikatega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.