Šokolaadi-kookoseruudud

20 tükki

Hinne (2 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 muna
2 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 1/2 dl nisujahu
1 1/2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
100 g võid 

Kookostaigen
75 g võid  
3 dl kookosehelbeid
2 1/2 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
2 väikest muna

Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Määrige väiksem ahjuvorm (u 20 x 30 cm) rasvainega ja puistake üle jahuga.

Kloppige munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao ning lisage segage vahustatud munaga. Kuumutage vesi keemiseni ja lisage või, segage ülejäänud taignaga. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil 200° juures 20 minutit. Segage kookostaigna koostisained omavahel paksupõhjalises keedunõus ning kuumutage tasapisi, kuni taigen pakseneb.

Võtke kook ahjust välja, tõstke ahju temperatuur 225 kraadini. Määrige koogile kookostaigen, asetage vorm ahju keskele ja küpsetage veel umbes 10 minutit kuni kook saab ilusa värvi. Enne tükeldamist laske koogil jahtuda. Serveerimisel puistake üle tuhksuhkruga. See kook sobib hästi külmutamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.