Šokolaadi-kookoseruudud

20 tükki

Hinne (2 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 muna
2 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 1/2 dl nisujahu
1 1/2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
100 g võid 

Kookostaigen
75 g võid  
3 dl kookosehelbeid
2 1/2 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
2 väikest muna

Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Määrige väiksem ahjuvorm (u 20 x 30 cm) rasvainega ja puistake üle jahuga.

Kloppige munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao ning lisage segage vahustatud munaga. Kuumutage vesi keemiseni ja lisage või, segage ülejäänud taignaga. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil 200° juures 20 minutit. Segage kookostaigna koostisained omavahel paksupõhjalises keedunõus ning kuumutage tasapisi, kuni taigen pakseneb.

Võtke kook ahjust välja, tõstke ahju temperatuur 225 kraadini. Määrige koogile kookostaigen, asetage vorm ahju keskele ja küpsetage veel umbes 10 minutit kuni kook saab ilusa värvi. Enne tükeldamist laske koogil jahtuda. Serveerimisel puistake üle tuhksuhkruga. See kook sobib hästi külmutamiseks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.