Koostisosad
Piimakokteil
8 dl šokolaadijäätist (vt. retsept)
2 dl piima
2 dl jääkuubikuid
Peale niristamiseks
Šokolaadikastet
vahukoort
Šokolaadikaste
3 spl Dansukkeri Muscovado siirupit
1 1/2 dl kakaopulbrit
2 dl vett
2 dl Dansukkeri pruuni roosuhkrut
Näputäis soola
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl purustatud kardemoni
Šokolaadi-kaneeli jäätis
8 suurt munakollast
3 1/2 dl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 1/2 dl piima
1 dl kakaopulbrit
7 dl vahukoort
Näputäis soola
2 tl jahvatatud kaneeli
Juhised
Piimakokteil
Asetage jäätis koos piimaga blenderisse ja suristage sametiseks. Lisage jääkuubikud.
Valage klaasidesse kordamööda kokteili, vahukoort ja šokolaadikastet.
Kõige viimaseks kihiks jätke šokolaadikaste ja vahukoor.
Šokolaadikaste
Segage kõik koostisained keedunõus ja kuumutage kuni suhkur on sulanud. Keetke 3-4 minutit kuni kaste pakseneb. Tõstke jahtuma.
Šokolaadi-kaneeli jäätis
Vahustage munakollased suhkruga.
Kuumutage piim koos kakaopulbriga kuni keemiseni ja tõstke pliidilt. Laske vedi jahtuda ja valage pool vedelikust peenikese nirena pidevalt segades munavahu hulka.
Valage muna-piimasegu ülejäänud kuuma piima hulka, lisage koor, kaneel ja sool. Kuumutage madalal kuumusel pidevalt segades kuni segu muutub paksuks (5 – 10 minutit).
Jätke külmikusse vähemalt 6 tunniks (eelistatavalt üleöö) jahtuma.
Valmistage jäätisemasina abil jahtunud segust jäätis (või asetage 6 tunniks sügavkülma).
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.