Šokolaadi iirised

Kodune šokolaadikaramell kuulub jõulude juurde, kuid loomulikult maitseb see aastaringselt hästi. Kontrollige lihtsa tilgakatse abil oma šokolaadikaramelli konsistentsi. Lugege täpsemalt allpool esitatud retseptist.

20-25 tk

PT40M

40 minutit

Hinne (22 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

200 ml vahukoort
140 g Dansukkeri heledat siirupit
4 spl Dansukkeri glükoosisiirupit
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl kakaopulbrit

Maitsestamise variandid
1/2 peenelt hakitud tšillipipart
60 g purustatud piparmündikomme
50 g hakitud lagritsat
2 tl jahvatatud kardemoni

Vajate ka fooliumi ja küpsetuspaberit

Juhised

Segage kõik koostisained omavahel paksupõhjalises potis, lisage maitseine.

Keetke madalal kuumusel umbes 20 minutit, või kuni karamellitermomeeter näitab 120 C kraadi. Kui termomeetrit pole käepärast, toimib ka järgnev test: tilgutage tilgake massist külma vette, kui vees moodustub pehmemat sorti pallike on iiris valmis.

Määrige foolium rasvainega kokku ja valage iiris fooliumile. Laske jahtuda. Lõigake jahtunud iiris tükkideks ja keerake tükid küpsetuspaberisse.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.