Šokolaadi iirised

Kodune šokolaadikaramell kuulub jõulude juurde, kuid loomulikult maitseb see aastaringselt hästi. Kontrollige lihtsa tilgakatse abil oma šokolaadikaramelli konsistentsi. Lugege täpsemalt allpool esitatud retseptist.

20-25 tk

40 minutit

Hinne (8 tk)

Koostisosad

200 ml vahukoort
140 g Dansukkeri heledat siirupit
4 spl Dansukkeri glükoosisiirupit
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl kakaopulbrit

Maitsestamise variandid
1/2 peenelt hakitud tšillipipart
60 g purustatud piparmündikomme
50 g hakitud lagritsat
2 tl jahvatatud kardemoni

Vajate ka fooliumi ja küpsetuspaberit

Juhised

Segage kõik koostisained omavahel paksupõhjalises potis, lisage maitseine.

Keetke madalal kuumusel umbes 20 minutit, või kuni karamellitermomeeter näitab 120 C kraadi. Kui termomeetrit pole käepärast, toimib ka järgnev test: tilgutage tilgake massist külma vette, kui vees moodustub pehmemat sorti pallike on iiris valmis.

Määrige foolium rasvainega kokku ja valage iiris fooliumile. Laske jahtuda. Lõigake jahtunud iiris tükkideks ja keerake tükid küpsetuspaberisse.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.