Koostisosad
Taigen
150 g võid
150 g tumedat šokolaadi
2 muna
110 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
85 g Dansukkeri ökosuhkrut
1 apelsini koor
30 ml värskeltpressitud apelsinimahla
120 g nisujahu
1 g soola
Kaunistamiseks
2 apelsini
Soolatud pistaatsiapähkleid
Juhised
1. Eelsoojendage ahi 180°C-ni.
2. Sulatage kastrulis või, lisage hakitud šokolaad, segage ühtlaseks ning jätke jahtuma.
3. Vahustage munad suhkrutega lisage šokolaadisegu, apelsini riivitud koor ja apelsinimahl.
4. Segage omavahel jahu ja sool ning sõeluge segades vedelale taignamassile. Valage taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi (22-24 cm) ning küpsetage umbes 20 minutit. Kook peaks jääma keskelt veidi vedel. Laske täielikult jahtuda.
5. Koorige apelsinid ja fileerige viljaliha, kaunistage kook fileeritud apelsinilõikudega ning puistake üle hakitud pistaatsiapähklitega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.