Snickersi kook

Valmista ise maitsva mudakoogipõhjaga Snickersi koogikesi. Kodus tehtud maiustused on parimad ja me lubame, et need ei valmista pettumust.

Umbes 20 tk.

1 tund + 1 tund jahtumiseks

Hinne (28 tk)

Koostisosad

Mudakook
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
80 g Dansukkeri ökosuhkrut
1 muna
45 g jahu

Vahukommi täidis
1 pakk vahukomme (u 200 g)
150 g krõmpsuvat maapähklivõid

Iiris
100 g maapähkleid
50 g võid
130 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
100 ml vahukoort

Katteks
50 g tumedat šokolaadi
50 g piimašokolaadi
40 g maapähkleid

Juhised

Sea ahju temperatuur 175 °C-le, pöördõhurežiimile. Määri u 13 x 36 cm ristkülikukujuline lahtikäiv koogivorm.

Tükelda šokolaad ja pane see kõrvale. Sulata või ja sega hulka šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, seejärel lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks.

Sega taignasse juurde muna ja jahu. Vala segu vormi ja küpseta ahju keskel umbes 5 minutit. Lase jahtuda.

Valmista vahukommitäidis. Kuumuta potis vahukomme koos maapähklivõiga ja sega need kokku. Määri täidis mudakoogile ja pane külmkappi tahenema.

Valmista iiris. Haki maapähklid. Sega teised koostisained paksupõhjalises kastrulis. Keeda kuni segu temperatuur on 120 °C või testi iirist, tilgutades veidi segu külma vette. Kui sellest saab ümmargune pehme pall, on iiris valmis. Lisa maapähklid. Jaota iiris ühtlaselt vahukommitäidisele ja pane umbes tunniks ajaks külmkappi tahenema.

Tükelda ja sulata veevanni kohal katteks mõeldud tume ja piimašokolaad ning määri šokolaad ühtlaselt iirisekastmele. Puista peale hakitud maapähkleid. Hoia tardumiseni külmkapis, seejärel lõika tükkideks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.