Koostisosad
Mudakook
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
80 g Dansukkeri ökosuhkrut
1 muna
45 g jahu
Vahukommi täidis
1 pakk vahukomme (u 200 g)
150 g krõmpsuvat maapähklivõid
Iiris
100 g maapähkleid
50 g võid
130 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
100 ml vahukoort
Katteks
50 g tumedat šokolaadi
50 g piimašokolaadi
40 g maapähkleid
Juhised
Sea ahju temperatuur 175 °C-le, pöördõhurežiimile. Määri u 13 x 36 cm ristkülikukujuline lahtikäiv koogivorm.
Tükelda šokolaad ja pane see kõrvale. Sulata või ja sega hulka šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, seejärel lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks.
Sega taignasse juurde muna ja jahu. Vala segu vormi ja küpseta ahju keskel umbes 5 minutit. Lase jahtuda.
Valmista vahukommitäidis. Kuumuta potis vahukomme koos maapähklivõiga ja sega need kokku. Määri täidis mudakoogile ja pane külmkappi tahenema.
Valmista iiris. Haki maapähklid. Sega teised koostisained paksupõhjalises kastrulis. Keeda kuni segu temperatuur on 120 °C või testi iirist, tilgutades veidi segu külma vette. Kui sellest saab ümmargune pehme pall, on iiris valmis. Lisa maapähklid. Jaota iiris ühtlaselt vahukommitäidisele ja pane umbes tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Tükelda ja sulata veevanni kohal katteks mõeldud tume ja piimašokolaad ning määri šokolaad ühtlaselt iirisekastmele. Puista peale hakitud maapähkleid. Hoia tardumiseni külmkapis, seejärel lõika tükkideks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.