Silvia kook pruunistatud või ja kardemoniga

Silvia kook on Rootsi traditsiooniline kardemonikook. Meie versioonis lisavad maitsenüanssi pruunistatud või ja röstitud kookoshelbed.

u. 25 tk.

PT1H

u.1.5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 muna
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
180 g nisujahu 
10 g küpsetuspulbrit
6 g jahvatatud kardemoni
150 ml vett

Glasuur
125 g pruunistatud võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g vanillisuhkrut
2 munakollast

Kaunistamiseks
Röstitud kookoshelbeid

 

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.

Vooderdage 20x30 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga, määrige paber kergelt võiga üle.

Vahustage munad suhkruga kohevaks. Segage eraldi kausis omavahel jahu, küpsetuspulber  ja kardemon, lisage saadud segu ettevaatlikult munavahule. Lisage vesi ja segage ühtlaseks.

Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil 25-30 minutit. Tõstke kook ahjust välja, laske veidi jahtuda ja kallutage vormist välja.

Glasuuri valmistamiseks pruunistage või, lisage tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisage ükshaaval munakollased ja kloppige ühtlaseks.

Röstige kookoshelbeid kuival pannil ja laske jahtuda.

Määrige glasuur jahtunud koogile ja puistake üle kookoshelvestega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.