Silvia kook pruunistatud või ja kardemoniga

Silvia kook on Rootsi traditsiooniline kardemonikook. Meie versioonis lisavad maitsenüanssi pruunistatud või ja röstitud kookoshelbed.

u. 25 tk.

PT1H

u.1.5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 muna
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
180 g nisujahu 
10 g küpsetuspulbrit
6 g jahvatatud kardemoni
150 ml vett

Glasuur
125 g pruunistatud võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g vanillisuhkrut
2 munakollast

Kaunistamiseks
Röstitud kookoshelbeid

 

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.

Vooderdage 20x30 cm küpsetusvorm küpsetuspaberiga, määrige paber kergelt võiga üle.

Vahustage munad suhkruga kohevaks. Segage eraldi kausis omavahel jahu, küpsetuspulber  ja kardemon, lisage saadud segu ettevaatlikult munavahule. Lisage vesi ja segage ühtlaseks.

Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil 25-30 minutit. Tõstke kook ahjust välja, laske veidi jahtuda ja kallutage vormist välja.

Glasuuri valmistamiseks pruunistage või, lisage tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisage ükshaaval munakollased ja kloppige ühtlaseks.

Röstige kookoshelbeid kuival pannil ja laske jahtuda.

Määrige glasuur jahtunud koogile ja puistake üle kookoshelvestega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.