Koostisosad
250 ml speltajahu
50 ml seesamiseemneid
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
100 g võid
75 ml Dansukkeri Muscovado siirupit
50 g hakitud tumedat šokolaadi
30 g kuivatatud marju (mustikaid, füüsaleid, kirsse vms.)
Juhised
Segage jahu, seesamiseemned, vanillisuhkur ja või ühtlaseks saiapurutaoliseks massiks. Lisage siirup, segage ja vormige taignapall. Sõtkuge juurde šokolaad ja marjad. Vormige piklik (mitte väga paks) päts. Mähkige taigen toidukilesse ja jätke tunniks ajaks külmikusse. Eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Lõigake taignast 1 cm paksud viilud, laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 10 minutit. Laske jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.