Koostisosad
Põhi
300 g mandlimassi
3 muna
Täidis
4 želatiinilehte
3 muna
1 1/2 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
2 dl vahukoort
2 väikest sidrunit
1 dl kohupiima
Kaunistamiseks 2 kiivit või muud meelepärast hooajalist puuvilja
Juhised
Eelsoojendage ahi 175° C kraadini.
Riivige mandlimass ja segage juurde 3 muna. Suruge segu u. 25 cm läbimõõduga, võiga määritud, lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Küpsetage tordipõhja ahju keskmisel siinil ligikaudu 20 minutit. Laske jahtuda.
Leotage želatiinilehti külmas vees. Riivige sidrunikoor ja pressige sidrunist mahl välja. Pigistage želatiinilehtedest liigne vesi ning sulatage lehed kuumas sidrunimahlas. Laske veidi jahtuda. Vahustage munakollased koos tuhksuhkruga kohevaks vahuks, lisage vahule sidrunimahl. Seejärel lisage sidrunikoor ja kohupiim. Vahustage vahukoor ja lisage see täidisele. Lõpuks vahustage munavalge ja lisage vaht õrnalt segades täidisesse. Valage täidis tordipõhjale ja asetage vähemalt 3 tunniks külmikusse tarduma.
Kaunistage valmis tort kiivi või mõne muu meelepärase hooajalise puuvilja lõikudega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.