Sidruniglasuuriga mooniseemnekook

Moonikook sidruniga on tõeline küpsetiste klassika. Seda on lihtne valmistada ja koos sidruniglasuuriga on moonikook eriti magus ja hea.

12-14 viilu

PT1H

1 1/2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mooniseemne kook
125 g toasooja võid
200 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
3 muna
210 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
3 spl mooniseemneid
100 ml crème fraîched
1/2 sidruni mahl

Glasuur
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1/2 sidruni mahl

Kaunistamiseks
1 sidruni koor
Värskeid mustikaid

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni.

Vahustage või suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks. Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Segage eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja mooniseemned, lisage õrnalt segades võivahule. Viimasena segage juurde crème fraîche ja sidrunimahl.

Valage taigen võiga määritud ja kergelt jahuga üle puistatud 2-liitrisesse koogivormi. Küpsetage ahju alumisel siinil 50-60 minutit. Kontrollige küpsust puutiku abil.

Laske jahtuda. Segage tuhksuhkur sidrunimahlaga ja niristage glasuur koogile. Kaunistage riivitud sidrunikoore ja värskete mustikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.