Sidruni-toorjuustukook basiilikupestoga

10-12 lõiku

PT55M

50 minutit

Hinne (20 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
30 g võid
10 digestiivküpsiseid
1 tl jahvatatud kardemoni

Toorjuustukiht
3 munakollast
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g maitsestamata toorjuustu
300 ml vahukoort
Poole sidruni mahl ja koor

Magus pesto
30 g basiilikut
10 g siledalehelist peterselli
30 g röstitud seedermänni seemneid
45 g oliiviõli
2 spl Dansukkeri heledat siirupit

Juhised

Sulatage või, purustage küpsised mikseris ja lisage kardemon ning sulavõi. Suruge küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhja (u. 22 cm).

Vahustage munakollased suhkru ja vanillisuhkruga. Lisage toorjuust ja segage ühtlaseks.

Vahustage koor ja lisage ettevaatlikult segades toorjuustumassile. Kõige lõpuks segage juurde sidruni mahl ja riivitud koor.

Valage segu koogipõhjale ja asetage vähemalt 4 tunniks külma.

Purustage mikseris kõik pesto koostisained. Tõstke kook 10 minutit enne serveerimist toasooja ja valage üle pestoga. Kaunistage seedermänniseemnete ja basiilikulehtedega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.