Sgroppino

Itaalia sidrunisorbeti jook. Molto bene kui sädelev viimistlus rikkalikule einele. Sobib kõikidele pidudele.

8 klaasi

PT40M

40 min + 5 tundi külmutamisaega

Hinne (16 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Sidrunisorbet
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
150 ml vett
2 sidruni riivitud koor
300 ml värskelt pressitud sidrunimahla (umbes 5 sidrunit)
1 munavalge 

Kokteiliks
vahuvein, alkoholivaba sobib samuti hästi

Juhised

Sega suhkur, glükoosisiirup, vesi ja ühe sidruni riivitud koor kastrulis ja lase keema. Keeda umbes 5 minutit. Kurna, et eemaldada koor ja lase siirupil jahtuda. Pigista sidrunitest mahl ja vala siirupisse. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ja sega siirupisse. Sega segu jäätisemasinaga või külmuta vähemalt 5 tundi, aeg-ajalt segades. Jaota sorbett 8sse klaasi ja vala peale vahuvein, serveeri kohe.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.