Sefiirikattega šokolaadikook

10-12 tk

PT55M

1 tund + u. 2-3 tundi külmikus

Hinne (8 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
50 g võid
10 digestiivküpsist
3 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Šokolaadikreem
150 ml vahukoort
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
95 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
3 munakollast
150 g tumedat šokolaadi
90 g toasooja võid
1 näputäis soola

Sefiir
2 munavalget
220 g Dansukkeri valget kristallsuhkrut
100 ml vett
1/2 sidruni koore kollane osa

Juhised

Sulatage või ja purustage küpsised, segage küpsisepuru koos või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suruge mass lahtikäiva koogivormi (u.18 cm) põhja.

Kuumutage vahukoor koos suhkrutega paksupõhjalises kastrulis peaaegu keemiseni, laske veidi jahtuda.

Vahustage munakollased kergelt kohevaks, vahustamist jätkates niristage juurde soe vahukoor. Valage segu tagasi kastrulisse ja kuumutage 85°C-ni. Tõstke kastrul pliidilt.

Hakkige šokolaad väikesteks tükkideks ja lisage kuumale segule. Kloppige kreem ühtlaseks ja lisage vähehaaval kloppimist jätkates või. Viimasena lisage sool ja segage kreem veelkord hoolikalt läbi.

Valage šokolaadikreem koogipõhjale ning asetage vorm 2-3 tunniks külmikusse.

Vahustage munavalged. Kuumutage paksupõhjalises keedunõus vesi koos suhkru ja sidrunikoorega keemiseni ning jätkake kuumutamist kuni segu temperatuur on 120°C. Niristage kuum segu peenikese joana munavalgevahu sisse, seda samal ajal edasi vahustades (lihtsaim on kasutada mikseri abi). Jätkake vahustamist, kuni sefiir on jahtunud.

Valage sefiir tordipritsi ning pritsige koogile sefiirist meelepärase kujundusega kate. Karamelliseerige gaasilambi abil sefiiritipud vahetult enne serveerimist.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.