Koostisosad
Põhi
50 g võid
10 digestiivküpsist
3 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
Šokolaadikreem
150 ml vahukoort
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
95 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
3 munakollast
150 g tumedat šokolaadi
90 g toasooja võid
1 näputäis soola
Sefiir
2 munavalget
220 g Dansukkeri valget kristallsuhkrut
100 ml vett
1/2 sidruni koore kollane osa
Juhised
Sulatage või ja purustage küpsised, segage küpsisepuru koos või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Suruge mass lahtikäiva koogivormi (u.18 cm) põhja.
Kuumutage vahukoor koos suhkrutega paksupõhjalises kastrulis peaaegu keemiseni, laske veidi jahtuda.
Vahustage munakollased kergelt kohevaks, vahustamist jätkates niristage juurde soe vahukoor. Valage segu tagasi kastrulisse ja kuumutage 85°C-ni. Tõstke kastrul pliidilt.
Hakkige šokolaad väikesteks tükkideks ja lisage kuumale segule. Kloppige kreem ühtlaseks ja lisage vähehaaval kloppimist jätkates või. Viimasena lisage sool ja segage kreem veelkord hoolikalt läbi.
Valage šokolaadikreem koogipõhjale ning asetage vorm 2-3 tunniks külmikusse.
Vahustage munavalged. Kuumutage paksupõhjalises keedunõus vesi koos suhkru ja sidrunikoorega keemiseni ning jätkake kuumutamist kuni segu temperatuur on 120°C. Niristage kuum segu peenikese joana munavalgevahu sisse, seda samal ajal edasi vahustades (lihtsaim on kasutada mikseri abi). Jätkake vahustamist, kuni sefiir on jahtunud.
Valage sefiir tordipritsi ning pritsige koogile sefiirist meelepärase kujundusega kate. Karamelliseerige gaasilambi abil sefiiritipud vahetult enne serveerimist.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.