Koostisosad
2 dl piima
2 spl Fibrexit või nisukliisid
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl Dansukkeri fariinsuhkrut
1 tl või maitse järgi soola
1/2 dl sulavõid
Maitsestamisvariandid
• 1/2 dl hakitud oliive ja 1/4 dl hakitud päikesekuivatatud tomateid
• 1 g safranit
• 1 dl tugevamaitselist riivjuustu ja 1/2 dl peeneks hakitud värsket basiilikut
• 1/2 dl rosinaid ja 1/2 dl hakitud kuivatatud aprikoose
Juhised
Asetage nisukliid kaussi ja valage piimaga üle. Laske u. 10 minutit paisuda. Lisage ülejäänud taigna koostisained välja arvatud sulavõi (ärge unustage maitsestamisvariante), segage korralikult läbi. Lisage või ja sõtkuge taigen, vajadusel lisage jahu. Jagage taigen kaheks võrdseks osaks ja patsutage kaheks ümmarguseks pätsiks. Asetage pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tehke pätsidesse märja noaga sisselõiked nii, et moodustub 2x4 sektorit. Küpsetage ahju keskmisel siinil 275 kraadi juures umbes 10 minutit. Taignasektorid võid tõsta ka muffinivormidesse.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.