Koostisosad
Kokteilisiirupi baasretsept
150 g maasikaid
300 ml palsamiäädikat või punaveiniäädikat
270 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
Sangria
maasikaid, vaarikaid, mustikaid
5 spl kokteilisiirupit
1 sidrun
1 laim
1 peotäis piparmünti
750 dl vahuveini
(sobib ka alkoholivaba)
500 ml mullivett
Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
Juhised
Kokteilisiirupi
Loputage ja tükeldage maasikad ning valage õhukindlalt suletava kaanega purki.
Kuumutage äädikat keemiseni, kuid ärge keetke. Valage äädikas maasikatele ja sulgege purk õhukindlalt. Asetage purk vähemalt 2 päevaks külmikusse.
Kurnake vedelik paar korda läbi tiheda sõela kuni tulemus on täiesti klaar. Lisage vedelikule suhkur ja kuumutage pidevalt segades kuni kogu suhkur on lahustunud. Valage siirup puhtasse pudelisse, sulgege pudel õhukindlalt ja säilitage külmkapis.
Sangria
Loputage marjad (suuremad tasuks tükeldada) ja valage kannu, lisage kokteilisiirup, meelepärane kogus piparmünti, vahuvein ning mullivesi. Kõige lõpuks lisage maitse järgi suhkrut ja segage läbi.
NB!
Kokteilisiirup on mõttekas valmis teha vähemalt mõni päev varem kui teda vajate, sest seistes siirupi maitse intensiivistub.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.