Koostisosad
1 g safranit
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
50 g pärmi
500 ml piima
150 g toasooja võid
140 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
u. 800 g nisujahu
Täidis
150 g mandlimassi
100 g toasooja võid
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
50 g valget šokolaadi
Pintseldamiseks
1 muna, peale puistamiseks Dansukkeri pärlsuhkrut
Juhised
Uhmerdage safran 1 tl suhkruga puruks. Soojendage piim käesoojuseni.
Murendage pärm taignakaussi ja valage juurde leige piim.
Lisage või, safran, siirup ja sool. Lisage vähehaaval jahu. Sõtkuge siledaks taignaks.
Laske taignal kerkida kahekordseks, umbes 40 minutit.
Vahepeal valmistage täidis. Riivige mandlimass ja segage see või, vanillisuhkru ning hakitud šokolaadiga.
Jaotage kerkinud taigen neljaks võrdseks osaks, rullige iga osa u. ½ cm paksuseks ristkülikuks. Lõigake ristkülikud kaheksaks kolmnurgaks.
Asetage iga kolmnurga laiemasse otsa lusikatäis täidist ja veeretage ümber täidise rull (alustades laiemast otsast). Laduge rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii et rulli keeratud kolmnurga tipp jääb plaadi poole. Katke plaat puhta köögirätikuga ja laske veel 40 minutit kerkida. Eelsoojendage ahi 225°C-ni.
Pintseldage kerkinud saiu munaga ja puistake üle pärlsuhkruga.
Küpsetage ahju keskmisel siinil 7-8 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.