Safranisaiad

32 saiakest

PT1H

2 tundi

Hinne (3 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 g safranit
1 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
50 g pärmi
500 ml piima
150 g toasooja võid
140 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
u. 800 g nisujahu

Täidis
150 g mandlimassi
100 g toasooja võid
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
50 g valget šokolaadi

Pintseldamiseks
1 muna, peale puistamiseks Dansukkeri pärlsuhkrut

Juhised

Uhmerdage safran 1 tl suhkruga puruks. Soojendage piim käesoojuseni.

Murendage pärm taignakaussi ja valage juurde leige piim.

Lisage või, safran, siirup ja sool. Lisage vähehaaval jahu. Sõtkuge siledaks taignaks.

Laske taignal kerkida kahekordseks, umbes 40 minutit.

Vahepeal valmistage täidis. Riivige mandlimass ja segage see või, vanillisuhkru ning hakitud šokolaadiga.

Jaotage kerkinud taigen neljaks võrdseks osaks, rullige iga osa u. ½ cm paksuseks ristkülikuks. Lõigake ristkülikud kaheksaks kolmnurgaks.

Asetage iga kolmnurga laiemasse otsa lusikatäis täidist ja veeretage ümber täidise rull (alustades laiemast otsast). Laduge rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii et rulli keeratud kolmnurga tipp jääb plaadi poole. Katke plaat puhta köögirätikuga ja laske veel 40 minutit kerkida. Eelsoojendage ahi 225°C-ni.

Pintseldage kerkinud saiu munaga ja puistake üle pärlsuhkruga.

Küpsetage ahju keskmisel siinil 7-8 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.