Safranikook pähkli-karamelli kattega

u.12-14 tk.

PT55M

u. 1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 pakk safranit (0,5 grammi)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid
2 muna
3 g vanillisuhkrut
150 ml piima
240 g nisujahu 
10 g küpsetuspulbrit

Pähkli-karamelli kate
60 g pistaatsiapähkleid
30 g pekaanipähkleid
30 g mandleid
100 g võid
50 ml vahukoort
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.

Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga. Sulatage või ja lisage safranisuhkur. Vahustage munad ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks. Lisage võisegu ja piim. Segage jahu küpsetuspulbriga ja lisage ettevaatlikult segades taignale.

Määrige u.23 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga, katke vormiservad küpsetuspaberiribadega. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 30-35 minutit.

Valmistage kiirelt ka kate, et sellel oleks aega taheneda. Hakkige jämedalt pähklid. Sulatage või, lisage koor, muscovado suhkur ja siirup. Keetke segu pidevalt segades kuni see pakseneb kergelt ja muutub kuldpruuniks, lisage pähklid.

Tõstke kook ahjust. Seadistage ahi grillirežiimile ja tõstke temperatuur 200°C-ni. Määrige kate koogile ja küpsetage kooki ahju keskmisel siinil veel nii 10 minutit. Jälgige, et kate ei kõrbeks, tulemus peaks jääma kuldpruun.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.