Safranikook pähkli-karamelli kattega

u.12-14 tk.

u. 1 tund

Hinne (0 tk)

Koostisosad

1 pakk safranit (0,5 grammi)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid
2 muna
3 g vanillisuhkrut
150 ml piima
240 g nisujahu 
10 g küpsetuspulbrit

Pähkli-karamelli kate
60 g pistaatsiapähkleid
30 g pekaanipähkleid
30 g mandleid
100 g võid
50 ml vahukoort
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit

Juhised

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.

Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga. Sulatage või ja lisage safranisuhkur. Vahustage munad ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks. Lisage võisegu ja piim. Segage jahu küpsetuspulbriga ja lisage ettevaatlikult segades taignale.

Määrige u.23 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga, katke vormiservad küpsetuspaberiribadega. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 30-35 minutit.

Valmistage kiirelt ka kate, et sellel oleks aega taheneda. Hakkige jämedalt pähklid. Sulatage või, lisage koor, muscovado suhkur ja siirup. Keetke segu pidevalt segades kuni see pakseneb kergelt ja muutub kuldpruuniks, lisage pähklid.

Tõstke kook ahjust. Seadistage ahi grillirežiimile ja tõstke temperatuur 200°C-ni. Määrige kate koogile ja küpsetage kooki ahju keskmisel siinil veel nii 10 minutit. Jälgige, et kate ei kõrbeks, tulemus peaks jääma kuldpruun.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.