Koostisosad
1 pakk safranit (0,5 grammi)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid
2 muna
3 g vanillisuhkrut
150 ml piima
240 g nisujahu
10 g küpsetuspulbrit
Pähkli-karamelli kate
60 g pistaatsiapähkleid
30 g pekaanipähkleid
30 g mandleid
100 g võid
50 ml vahukoort
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.
Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga. Sulatage või ja lisage safranisuhkur. Vahustage munad ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks. Lisage võisegu ja piim. Segage jahu küpsetuspulbriga ja lisage ettevaatlikult segades taignale.
Määrige u.23 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga, katke vormiservad küpsetuspaberiribadega. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 30-35 minutit.
Valmistage kiirelt ka kate, et sellel oleks aega taheneda. Hakkige jämedalt pähklid. Sulatage või, lisage koor, muscovado suhkur ja siirup. Keetke segu pidevalt segades kuni see pakseneb kergelt ja muutub kuldpruuniks, lisage pähklid.
Tõstke kook ahjust. Seadistage ahi grillirežiimile ja tõstke temperatuur 200°C-ni. Määrige kate koogile ja küpsetage kooki ahju keskmisel siinil veel nii 10 minutit. Jälgige, et kate ei kõrbeks, tulemus peaks jääma kuldpruun.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.