Koostisosad
1 pakk safranit (0,5 grammi)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid
2 muna
3 g vanillisuhkrut
150 ml piima
240 g nisujahu
10 g küpsetuspulbrit
Pähkli-karamelli kate
60 g pistaatsiapähkleid
30 g pekaanipähkleid
30 g mandleid
100 g võid
50 ml vahukoort
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni, režiimil ülemine ja alumine kuumutus.
Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga. Sulatage või ja lisage safranisuhkur. Vahustage munad ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga kohevaks. Lisage võisegu ja piim. Segage jahu küpsetuspulbriga ja lisage ettevaatlikult segades taignale.
Määrige u.23 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga, katke vormiservad küpsetuspaberiribadega. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil 30-35 minutit.
Valmistage kiirelt ka kate, et sellel oleks aega taheneda. Hakkige jämedalt pähklid. Sulatage või, lisage koor, muscovado suhkur ja siirup. Keetke segu pidevalt segades kuni see pakseneb kergelt ja muutub kuldpruuniks, lisage pähklid.
Tõstke kook ahjust. Seadistage ahi grillirežiimile ja tõstke temperatuur 200°C-ni. Määrige kate koogile ja küpsetage kooki ahju keskmisel siinil veel nii 10 minutit. Jälgige, et kate ei kõrbeks, tulemus peaks jääma kuldpruun.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.