Safranijäätis siirupis röstitud pistaatsiapähklitega

Kuldkollane jäätis kohtub krõmpsuvate, soolaste pähklitega. Glükoosisiirup muudab jäätise tekstuuri pehmeks ja siidiseks!

4–5

PT1H
PT5H
Jõulumagustoidud

1 tund + 5 tundi sügavkülmas

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Siirupis röstitud pistaatsiapähklid
60 g pistaatsiapähkleid
15 g võid
20 g Dansukkeri heledat siirupit
Näpuotsatäis meresoola (kui pähklid pole soolatud)

Safranijäätis
4 munakollast
40–80 g Dansukkeri kristallsuhkrut
350 ml vahukoort
170 g Dansukkeri glükoosisiirupit
1 pakk safranit

Kate
Kaneeliküpsiseid

Juhised

Alusta pistaatsiapähklitest. Haki jämedalt ja rösti võis, kuni kuldpruunid. Nirista peale siirup ja sool, sega ning rösti veel 1 minut. Lase küpsetuspaberil jahtuda.

Jäätise jaoks vahusta munakollased ja suhkur. Kuumuta koor, glükoosisiirup ja safran keemiseni.

Vahusta munasegu kuuma koore hulka. Kurna läbi peene sõela ja lase jahtuda. Pane sügavkülma, sega aeg-ajalt läbi.

Haki pistaatsiapähklid jämedalt ja sega enamik jäätise hulka, osa jäta serveerimiseks. Pane jäätis uuesti sügavkülma ja sega aeg-ajalt läbi. Kokku külmuta jäätist umbes 5 tundi.

Enne serveerimist lase veidi pehmeneda ja kaunista pistaatsiapähklite ning purustatud Biscoff küpsistega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!