Koostisosad
350 ml piima
1 tl purustatud kardemoniseemneid
50 g pärmi
2 x 0.5 g safranit
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri valget siirupit
1/2 tl soola
1 muna
150 g toasooja võid
720 g kõvemat jahu + tööpinnale puistamiseks
Täidis
200 g hakitud valget šokolaadi
70 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g toasooja võid
Pintseldamiseks 1 lahtiklopitud muna ja pealepuistamiseks pärlsuhkrut
Juhised
Soojendage piim koos kardemoniga käesoojaks. Murendage pärm taignakaussi ja lisage piim. Segage kuni pärm on lahustunud, siis lisage safran, suhkur, siirup, sool, munad ja või. Lisage vähehaaval jahu ja sõtkuge siledaks taignaks. Jätke taigen 45 minutiks kerkima.
Jaotage kerkinud taigen kaheks võrdseks osaks ja rullige mõlemad ristkülikuks. Segage omavahel kõik täidise koostisained ning määrige täidis taignalehtedele. Keerake taignalehed rulli ja lõigake 3-4 cm viiludeks. Laduge viilud pabervormidesse ahjuplaadile (või muffinipanni lohkudesse), jätke veel 20-30 minutiks kerkima.
Pintseldage kerkinud saiakesi munaga ja puistake üle pärlsuhkruga. Küpsetage ahju keskosas 200°C kraadi juures 10-15 minutit.
Saiakesed on parimad, kui neid serveerida värskelt ahjust tulnuna, kuid jahtunud saiakesi võib ka sügavkülmutada. Külmutatud saiakesed tuleks enne söömist sulatada ja ahjus uuesti üle soojendada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.
Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.