Safrani-valge šokolaadi saiakesed

45 tk

Hinne (4 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

350 ml piima
1 tl purustatud kardemoniseemneid
50 g pärmi
2 x 0.5 g safranit
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
100 ml Dansukkeri valget siirupit
1/2 tl soola
1 muna
150 g toasooja võid
720 g kõvemat jahu + tööpinnale puistamiseks

Täidis
200 g hakitud valget šokolaadi
70 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g toasooja võid

Pintseldamiseks 1 lahtiklopitud muna ja pealepuistamiseks pärlsuhkrut

Juhised

Soojendage piim koos kardemoniga käesoojaks. Murendage pärm taignakaussi ja lisage piim. Segage kuni pärm on lahustunud, siis lisage safran, suhkur, siirup, sool, munad ja või. Lisage vähehaaval jahu ja sõtkuge siledaks taignaks. Jätke taigen 45 minutiks kerkima.

Jaotage kerkinud taigen kaheks võrdseks osaks ja rullige mõlemad ristkülikuks. Segage omavahel kõik täidise koostisained ning määrige täidis taignalehtedele. Keerake taignalehed rulli ja lõigake 3-4 cm viiludeks. Laduge viilud pabervormidesse ahjuplaadile (või muffinipanni lohkudesse), jätke veel 20-30 minutiks kerkima.

Pintseldage kerkinud saiakesi munaga ja puistake üle pärlsuhkruga. Küpsetage ahju keskosas 200°C kraadi juures 10-15 minutit.

Saiakesed on parimad, kui neid serveerida värskelt ahjust tulnuna, kuid jahtunud saiakesi võib ka sügavkülmutada. Külmutatud saiakesed tuleks enne söömist sulatada ja ahjus uuesti üle soojendada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.