Safrani pavlova valge šokolaadi vahu ja värske tsitrusesalatiga

u. 8-le

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pavlova
1/2 pakki safranit (1/4 g)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4 munavalget
8 g maisitärklist
5 ml siidriäädikat

Valge šokolaadi vaht
120 g valget šokolaadi
15 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort 
100 ml peeneteralist kohupiima või toorjuustu

Tsitrusesalat
Tsitruseid, nagu näiteks apelsine, greipfruuti, klementiine

Kaunistamiseks
granaatõun
1 apelsini koor

Juhised

Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga.

Vahustage munavalge poole kogusega suhkrust tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates ülejäänud suhkur koos safranisuhkruga. Jätkake vahustamist veel 7-10 minutit kuni moodustub tugev vaht.

Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas. Valage segu kettakujuliselt küpsetuspaberile. Vormige taigna servadest lusika abil tipuline serv, vajutage keskele ümar lohk. Küpsetage ahju alumisel siinil umbes 2 tundi. Lülitage ahi välja ning jätke kook ahju veel 2ks tunniks.

Vahu valmistamiseks peaksid kõik koostisained olema toatemperatuuril. Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ning jätke jahtuma. Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vaheldumisi toorjuustuga šokolaadile ja segage ühtlaseks. Valage vaht pritskotti, asetage umbes tunniks külmikusse.

Koorige ja fileerige tsitrused. Asetage pavlova serveerimisalusele. Pritsige vaht pavlova keskele lohku. Kaunistage tsitruste ja granaatõunaseemnetega, riivige peale veidi apelsinikoort. Valage ülejäänud tsitrused ja granatõunaseemned eraldi kaussi ja serveerige koogi kõrvale. 

Nõuanne: kooki saab serveerida ka šokolaadi-apelsini vahuga.

 

Šokolaadi-apelsini vaht
100 g tumedat šokolaadi
45 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort
NB! Kõik koostisained peavad valmistamise hetkel olema toatemperatuuril!
ühe apelsini koor

Hakkige sokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ja laske jahtuda.Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vähehaaval. Riivige segusse apelsinikoor ja segage ühtlaseks. Asetage segu pritskotti ja jätke tunniks külmikusse tahenema.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.