Safrani pavlova valge šokolaadi vahu ja värske tsitrusesalatiga

u. 8-le

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Pavlova
1/2 pakki safranit (1/4 g)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4 munavalget
8 g maisitärklist
5 ml siidriäädikat

Valge šokolaadi vaht
120 g valget šokolaadi
15 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort 
100 ml peeneteralist kohupiima või toorjuustu

Tsitrusesalat
Tsitruseid, nagu näiteks apelsine, greipfruuti, klementiine

Kaunistamiseks
granaatõun
1 apelsini koor

Juhised

Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga.

Vahustage munavalge poole kogusega suhkrust tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates ülejäänud suhkur koos safranisuhkruga. Jätkake vahustamist veel 7-10 minutit kuni moodustub tugev vaht.

Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas. Valage segu kettakujuliselt küpsetuspaberile. Vormige taigna servadest lusika abil tipuline serv, vajutage keskele ümar lohk. Küpsetage ahju alumisel siinil umbes 2 tundi. Lülitage ahi välja ning jätke kook ahju veel 2ks tunniks.

Vahu valmistamiseks peaksid kõik koostisained olema toatemperatuuril. Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ning jätke jahtuma. Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vaheldumisi toorjuustuga šokolaadile ja segage ühtlaseks. Valage vaht pritskotti, asetage umbes tunniks külmikusse.

Koorige ja fileerige tsitrused. Asetage pavlova serveerimisalusele. Pritsige vaht pavlova keskele lohku. Kaunistage tsitruste ja granaatõunaseemnetega, riivige peale veidi apelsinikoort. Valage ülejäänud tsitrused ja granatõunaseemned eraldi kaussi ja serveerige koogi kõrvale. 

Nõuanne: kooki saab serveerida ka šokolaadi-apelsini vahuga.

 

Šokolaadi-apelsini vaht
100 g tumedat šokolaadi
45 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort
NB! Kõik koostisained peavad valmistamise hetkel olema toatemperatuuril!
ühe apelsini koor

Hakkige sokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ja laske jahtuda.Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vähehaaval. Riivige segusse apelsinikoor ja segage ühtlaseks. Asetage segu pritskotti ja jätke tunniks külmikusse tahenema.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.