Safrani pavlova valge šokolaadi vahu ja värske tsitrusesalatiga

u. 8-le

u. 2 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Pavlova
1/2 pakki safranit (1/4 g)
210 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4 munavalget
8 g maisitärklist
5 ml siidriäädikat

Valge šokolaadi vaht
120 g valget šokolaadi
15 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort 
100 ml peeneteralist kohupiima või toorjuustu

Tsitrusesalat
Tsitruseid, nagu näiteks apelsine, greipfruuti, klementiine

Kaunistamiseks
granaatõun
1 apelsini koor

Juhised

Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Purustage safran uhmris 1 spl suhkruga.

Vahustage munavalge poole kogusega suhkrust tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates ülejäänud suhkur koos safranisuhkruga. Jätkake vahustamist veel 7-10 minutit kuni moodustub tugev vaht.

Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas. Valage segu kettakujuliselt küpsetuspaberile. Vormige taigna servadest lusika abil tipuline serv, vajutage keskele ümar lohk. Küpsetage ahju alumisel siinil umbes 2 tundi. Lülitage ahi välja ning jätke kook ahju veel 2ks tunniks.

Vahu valmistamiseks peaksid kõik koostisained olema toatemperatuuril. Hakkige šokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ning jätke jahtuma. Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vaheldumisi toorjuustuga šokolaadile ja segage ühtlaseks. Valage vaht pritskotti, asetage umbes tunniks külmikusse.

Koorige ja fileerige tsitrused. Asetage pavlova serveerimisalusele. Pritsige vaht pavlova keskele lohku. Kaunistage tsitruste ja granaatõunaseemnetega, riivige peale veidi apelsinikoort. Valage ülejäänud tsitrused ja granatõunaseemned eraldi kaussi ja serveerige koogi kõrvale. 

Nõuanne: kooki saab serveerida ka šokolaadi-apelsini vahuga.

 

Šokolaadi-apelsini vaht
100 g tumedat šokolaadi
45 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
1 munakollane
200 ml vahukoort
NB! Kõik koostisained peavad valmistamise hetkel olema toatemperatuuril!
ühe apelsini koor

Hakkige sokolaad ja sulatage veevannil. Lisage muscovado suhkur ja laske jahtuda.Vahustage munakollane kergelt ja lisage õrnalt segades šokolaadile.

Vahustage koor, lisage 1/3 koorest õrnalt segades šokolaadile. Lisage ülejäänud koor vähehaaval. Riivige segusse apelsinikoor ja segage ühtlaseks. Asetage segu pritskotti ja jätke tunniks külmikusse tahenema.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Apelsinimarmelaad

Tsitruste aeg

Kas saab olla midagi paremat kui alustada päeva nautides hommikukohvi või tee kõrvale röstsaiaviilu, millel sillerdab kutsuvalt maitsev omavalmistatud marmelaad? Talvistel poelettidel pikutavad hooaja tsitrusviljad pakuvad kuhjaga inspiratsiooni.

Kohvijook

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Pannkoogid õunakompoti ja sidrunikreemiga

Pannkoogid

Pannkoogid meeldivad nii lastele kui täiskasvanutele. Pannkoogid sobivad ideaalselt vahepalaks, piknikukorvi, brunch’iks või magustoiduks ning neid on lihtne erinevate maitsvate lisanditega varieerida.

Kreemjas sidrunipirukas

Küpsetame tsitrustega

Apelsini ja sidruni maitsed toovad meeltesse pehme ja sooja troopilise tuulepuhangu ning sobivad ülihästi erinevaid küpsetisi täiustama. Tsitrused on värskendavad ja hapukad, kuid sobivad suurepäraselt kokku täiesti teist laadi maitsetega, näiteks šokolaadi ja karamelliga.

Šokolaadikook

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Juustu- ja singikakud

Talveretked

Oleme kogunud siia häid retsepte, mis sobivad suurepäraselt talvisteks retkedeks seljakoti ja termosega. Tee lumes hullamisse paus ning soojenda end maitsvate suppide ja jookidega, lõpetuseks lisa soojale lonksule ka kosutav amps.