Safrani panna cotta

Mahlane safrani panna cotta põldmarjatarretisega. Tõeliselt lihtne, kuid vastupandamatu magustoit. Safraniga maitsestatud panna cotta on tõeline edu retsept.

6 klaasi

30 minutit + 2 tundi jahutusaega

Hinne (9 tk)

Koostisosad

Panna cotta
500 ml vahukoort
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1/2 g safranit

Põldmarjatarretis
100 ml põldmarja toormahla (u 200 g külmutatud põldmarju)
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Kaunistamiseks
Põldmarju

Juhised

Sega kastrulis koor, tarretisesuhkur ja safran ning keeda 30 sekundit. Vala desserdiklaasidesse. Pane umbes 1 tunniks külmkappi.

Valmista põldmarjatarretis. Sulata põldmarjad ja kurna õrnalt mahla välja surudes läbi peene sõela. Vala kastrulisse 100 ml põldmarjamahla. Lisa tarretisesuhkur ja keeda 30 sekundit.

Jaota tarretis kiirelt panna cottadele, sest segu hakkab jahtudes päris kiiresti tarretuma. Aseta veel umbes 1 tunniks külmkappi. Kaunista põldmarjadega.

Maitsesoovitus! Puista lisamaitsenüansiks magustoitudele ka veidi röstitud hakitud pistaatsiapähkleid.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.