Saare vormileib

3 tk

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 l hapupiima
75 g pärmi
3 dl Dansukkeri tumedat siirupit või leivasiirupit
3 dl linnaseid
3 dl rukkikliisid
3 dl rukkijahu
1 spl soola
10 dl speltajahu

Määrimiseks
siirupivett
(1 osa siirupit, 3 osa vett)

Juhised

Soojendage hapupiim, lisage pärm ja ülejäänud koostisained. Laske kerkida u. 1½ tundi.

Jaotage taigen kolme 1-liitrisesse leivavormi. Küpsetage ahju alumises osas 175 kraadi juures umbes 2 tundi. Pintseldage leivad pool tundi enne valmimist siirupiveega üle.

Kummutage küpsed leivad vormidest restile rätiku alla jahtuma.

Leivad maitsevad kõige paremini kui olete neid jahedas paar-kolm päeva seista lasknud.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.