Koostisosad
1 l hapupiima
75 g pärmi
3 dl Dansukkeri tumedat siirupit või leivasiirupit
3 dl linnaseid
3 dl rukkikliisid
3 dl rukkijahu
1 spl soola
10 dl speltajahu
Määrimiseks
siirupivett
(1 osa siirupit, 3 osa vett)
Juhised
Soojendage hapupiim, lisage pärm ja ülejäänud koostisained. Laske kerkida u. 1½ tundi.
Jaotage taigen kolme 1-liitrisesse leivavormi. Küpsetage ahju alumises osas 175 kraadi juures umbes 2 tundi. Pintseldage leivad pool tundi enne valmimist siirupiveega üle.
Kummutage küpsed leivad vormidest restile rätiku alla jahtuma.
Leivad maitsevad kõige paremini kui olete neid jahedas paar-kolm päeva seista lasknud.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.