Koostisosad
Maasikavaht
100 g maasikaid
50 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
100 ml vahukoort
Biskviit
3 muna
170 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
120 g nisujahu
10 g küpsetuspulbrit
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
50 ml piima
Kaunistamiseks
2 g kuivatatud lavendliõisi
26 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Juhised
Alustage maasikavahust. Purustage maasikad blenderis püreeks ja keetke püreed koos tarretisesuhkruga u.1 minut. Tõstke kastrul pliidilt ja lisage vanillisuhkur. Laske täielikult jahtuda.
Vahustage koos ja segage õrnalt juurde külm maasikamoos. Asetage vähemalt tunniks külmikusse.
Eelkuumutage ahi 200°C-ni. Vahustage munad suhkruga kohevaks. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisage õrnalt munavahule. Lisage piim ja segage läbi.
Määrige taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetage ahju keskmisel siinil u. 5 minutit.
Vahepeal segage lavendel suhkruga ja puistake segu ühtlase kihina küpsetuspaberile. Tõstke biskviit ahjust välja ja asetage pealmine pool vastu suhkrukihti, jätke jahtuma.
Eemaldage ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber ja määrige vaht biskviidile. Rullige alumise küpsetuspaberi abil biskviit rulliks ja asetage serveerimiseni külmkappi.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.