Rullbiskviit maasikavahu ja lavendlisuhkruga

10-le

1 tund

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Maasikavaht
100 g maasikaid
50 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
100 ml vahukoort

Biskviit
3 muna
170 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
120 g nisujahu
10 g küpsetuspulbrit
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
50 ml piima

Kaunistamiseks
2 g kuivatatud lavendliõisi
26 g Dansukkeri kristallsuhkrut

Juhised

Alustage maasikavahust. Purustage maasikad blenderis püreeks ja keetke püreed koos tarretisesuhkruga u.1 minut. Tõstke kastrul pliidilt ja lisage vanillisuhkur. Laske täielikult jahtuda.

Vahustage koos ja segage õrnalt juurde külm maasikamoos. Asetage vähemalt tunniks külmikusse.

Eelkuumutage ahi 200°C-ni. Vahustage munad suhkruga kohevaks. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisage õrnalt munavahule. Lisage piim ja segage läbi.

Määrige taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpsetage ahju keskmisel siinil u. 5 minutit.

Vahepeal segage lavendel suhkruga ja puistake segu ühtlase kihina küpsetuspaberile. Tõstke biskviit ahjust välja ja asetage pealmine pool vastu suhkrukihti, jätke jahtuma.

Eemaldage ettevaatlikult pealmine küpsetuspaber ja määrige vaht biskviidile. Rullige alumise küpsetuspaberi abil biskviit rulliks ja asetage serveerimiseni külmkappi.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.