Rukkileivad

3 pätsi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

5 dl vett
400 g rukkijahujuuretist
1 dl Dansukkeri leivasiirupit
100 g tumedat rukkijahu
500 g speltajahu
300 g Manitoba nisujahu
18 g soola

Juhised

Valage vesi taignakaussi ja lisage juuretis. Segage kuni juuretis lahustub. Lisage siirup ja kõik jahud. Sõtkuge taigent 10 minutit. Lisage soola ja sõtkuge hoogsalt veel 8 minutit. Kummutage taigen toiduõliga määritud plastikkaussi, katke kauss kaanega ning jätke 3 tunniks kerkima.

Kummutage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale, jaotage 3 tükiks ning vormige pallideks. Katke taignapallid puhta köögirätikuga ning jätke veel 10 minutiks kerkima.

Vormige pallidest pätsid ja puistake need üle vähese speltajahuga. Nüüd asetage pätsid jahuga ülepuistatud köögirätikutele. Tõmmake rätikud ümber pätside ülespoole kokku nii, et taigen kerkib ülespoole mitte ei vaju külgedele. Jätke veel 1 ½ tunniks kerkima.

Asetage küpsetusplaat ahju ning lülitage ahi 250°C kraadile. Katke lõikelaud küpsetuspaberiga. Tõstke leivapäts küpsetuspaberile ning asetage koos paberiga kuumale plaadile. Pritsige ahju veepritsiga piisavalt vett. Pärast 5 minutit küpsetamist alandage ahju temperatuur 200°C kraadini. 10 minuti pärast avage korraks ahju uks, et ahju õhutada. Korrake 10 minuti pärast uuesti. Küpsetage kokku 40 minutit. Laske leibadel traatrestil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.