Rosmariini karamelli ja šokolaadi pannakottaga tartaletid

8 tartaletti

1 tund 40 min + 24 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Šokolaadi pannakotta
40 g tumedat šokolaadi
40 g piimašokolaadi
300 ml vahukoort
40 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Tartaletid
60 g võid
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
90 g nisujahu
9 g kakaopulbrit
1 munakollane

Rosmariini karamell
2-3 g rosmariini (umbes 8 oksa)
100 ml vahukoort
140 g Dansukkeri heledat siirupit
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 näputäis soola

Juhised

1. Valmistage pannakotta üks päev ette. Hakkige šokolaadid, kuumutage koor keemiseni, tõstke tulelt ja lisage šokolaadid. Segage ühtlaseks. Lisage tarretisesuhkur ja laske segul veel 30 sekundiks keema tõusta. Valage puhtasse kaussi, katke kauss toidukilega ning asetage üheks ööks külmikusse.

2. Sõtkuge kõik tartalettide koostisained ühtlaseks taignaks, keerake taigen toidukilesse ja asetage tunniks külmikusse.

3. Eelsoojendage ahi 180°C-ni. Rullige taigen umbes 2 mm paksuseks ristkülikuks. Lõigake taignast kaheksa 7cm diameetriga ringi ja kaheksa riba (22cm) mida tartalettidele servadeks sättida. Vormige ribad tartaleti servadeks ja asetage ringid nende keskele küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Jahutage külmikus umbes 20 minutit.

4. Küpsetage ahju alumisel siinil 7-8 minutit, laske jahtuda.

5. Rosmariini karamelli valmistamiseks hakkige rosmariinioksad ja valage need teiste koostisainetega koos kastrulisse. Kuumutage segu keskmisel kuumusel kuni selle temperatuur on 117°C. Valage tilaga anumasse ja laske veidi jahtuda.

6. Jaotage karamell tartalettidesse ja jätke tahenema.

7. Vahustage külm šokolaadi pannakotta, valage kreemipritsi ja pritsige tartalettidele sobiva kujuga törtsud, puistake üle kakaopulbriga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Särtsakas rabarberijook

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.