Koostisosad
175 g toasooja võid
1 3/4 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
4 muna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
250 g rosinaid
3 spl värskelt pressitud sidrunimahla, rummi või konjakit
Juhised
Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja rosinad ning lisage munavahule. Lisage vedelik.
Vooderdage piklik 2-liitrine keeksivorm fooliumiga. Fooliumi servad peaksid ulatuma üle vormi ääre. Valage taigen vormi.
Küpsetage ahju alumises osas 175 oC kraadi juures u 50 minutit. Valmimist kontrollige tikuga. Laske koogil enne selle vormist välja võtmist jahtuda. Säilitage kooki fooliumisse keeratult külmkapis. Laske keeksil mõned päevad "tõmmata" ja serveerige õhukesteks viiludeks lõigatuna.
Keeksi võib ka sügavkülmutada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõuluküpsised
Jõuluküpsised on midagi palju enamat kui piparkoogid! Klassikalised jõulukujundusega küpsised sobivad ideaalselt lauale jõulu toidu juurde või väikeseks jõulukingituseks armsale inimesele.

Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Jõuluhõngulised magustoidud
Talveaeg lõhnab apelsinide ja safrani järele. Need lõhnad jutustavad sellest, et leidub kohti, kus ei ole sama pime ja külm nagu siin Põhjamaal.

Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.