Rosinakeeks

Hinne (86 tk)

Koostisosad

175 g toasooja võid
1 3/4 dl Dansukkeri kristallsuhkrut 
4 muna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
250 g rosinaid
3 spl värskelt pressitud sidrunimahla, rummi või konjakit

Juhised

Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja rosinad ning lisage munavahule. Lisage vedelik.

Vooderdage piklik 2-liitrine keeksivorm fooliumiga. Fooliumi servad peaksid ulatuma üle vormi ääre. Valage taigen vormi.

Küpsetage ahju alumises osas 175 oC kraadi juures u 50 minutit. Valmimist kontrollige tikuga. Laske koogil enne selle vormist välja võtmist jahtuda. Säilitage kooki fooliumisse keeratult külmkapis. Laske keeksil mõned päevad "tõmmata" ja serveerige õhukesteks viiludeks lõigatuna.

Keeksi võib ka sügavkülmutada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.