Rootsi stiilis Viini küpsised

Viini küpsised koduse moosiga, kaetud glasuuriga. Sobivad kohvipausidel maiustamiseks.

45-50 tükki

PT1H15M
PT0M
Küpsised

75 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Moos
250 g meelepäraseid marju või puuvilju
125 g Dansukkeri moosisuhkrut

Muretainas
270 g nisujahu
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
200 g toasooja võid

Glasuur
Dansukkeri tuhksuhkrut
vett

Juhised

Alusta moosi valmistamisest. Puhasta ja loputa marjad ning pane need koos moosisuhkruga kastrulisse. Lase keeda 3-4 minutit. Eemalda vaht. Vala moos soojadesse, hoolikalt pestud purkidesse. Sulge purgid ja hoia jahedas.

Kuumuta ahi 175°C-ni. Sega koostisosad taignaks, mähi toidukilesse ja pane umbes 30 minutiks külmkappi.

Veereta tainast rullid, vajuta need lamedaks ja suru iga rulli keskele vagu. Täida vagu moosiga ja tõsta tainaribad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskel 12-15 minutit. Tõsta ahjust välja ja lõika ribad viiludeks. Lase jahtuda.

Valmista tuhksuhkrust ja vähesest veest glasuur, sega sobiva konsistentsini. Nirista küpsistele.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.