Koostisosad
Koogi valmistamine
4 muna
2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Keedukreemitäidis
2 dl piima
2 munakollast
1/2 dl Dansukkeri Heledat Siirupit
1 spl kartulitärklist
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
4,5 dl vahukoort
Maasikamoos
Kui soovite kasutada omavalmistatud maasikamoosi, leiate retsepti siit.
Glasuur
500 g martsipani
300 ml Dansukkeri Maasikamaitselist Tuhksuhkrut
50 ml Dansukkeri Heledat Siirupit
Martsipankroon
50 g rohelist martsipani
Juhised
Eelsoojendage ahi 175 °C-ni. Määrige ümmargune 22 cm koogivorm võiga ja puistake jahuga üle. Kloppige munad suhkruga vahule. Segage jahu kartulitärklise, küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga ning lisage munavahule. Valage tainas vormi.
Küpsetage ahju alumises osas umbes 40 minutit. Laske koogil vormis 5 minutit jahtuda, seejärel pöörake kook restile jahtuma.
Vispeldage kõik koorekreemi ained peale vanillisuhkru ja koore paksupõhjalises kastrulis kokku. Laske pidevalt segades keema, kuni kreem on paksenenud. Lisage vanillisuhkur. Laske jahtuda.
Vahustage koor ja segage see külma kreemi sisse. Lõigake kook kolmeks kihiks. Katke kaks kihti moosiga, seejärel lisage kummalegi moosikihile veerand keedukreemist. Pange kaetud koogikihid üksteise peale ja katmata kiht kõige peale. Nüüd katke kook ülejäänud kreemiga nii, et see moodustaks koogi peale kupli. Katke kreemiga ka koogi küljed.
Segage martsipan tuhksuhkru ja siirupiga.
Rullige martsipan kahe toidukiletüki vahel õhukeseks kettaks. Katke kogu kook martsipaniga. Puistake üle tuhksuhkruga ja kaunistage krooni(de)ga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.