Koostisosad
100 g võid
3/4 dl piima
1 1/2 dl Dansukkeri Demerara suhkrut või rafineerimata roosuhkrut
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 spl kartulijahu
2 1/2 dl nisujahu
Pumat kaunistamiseks
1 spl želatiini + 4 spl külma vett
30 g kookosrasva
1 1/4 dl Dansukkeri heledat siirupit
14 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
toiduvärvi
Kuldtäht muffinil
Kuldne paber
Hambaorgid
Laadige alla meie makett.
Juhised
Sulatage või. Lisage piim, kuumutage, kuid ärge keetke. Vahustage omavahel kergelt munad ja suhkur. Segage nisujahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga ning lisage vaheldumisi piimaseguga munasegule. Kui lasete tainal üle öö külmutuskapis seista, tulevad muffinid ilusate teravate tippudega. Valage tainas ahjupannile paigutatud pabervormidesse või muffinipannile. Küpsetage ahju keskel 225 °C juures ligikaudu 12 minutit.
Pumat
Valage vesi ja želatiin potti ning soojendage nõrgal kuumusel pidevalt segades kuni želatiin on sulanud. Lisage kookosrasv ja laske ka sellel sulada. Laske segul 15 minutit jahtuda. Sõeluge tuhksuhkur kaussi ja lisage jahtunud vedelik ning siirup. Segage ühtlaseks. Pumati värvimiseks lisage mõni tilk toiduvärvi. Selleks et pumat ei kuivaks, hoidke seda paksus kilekotis (nt. minigrip-kotid), mis on omakorda asetatud õhukindlasse purki. Rullige pumat kahe toidukile vahel õhukeseks kihiks ja lõigake sellest kas piparkoogivormi või meie tähemaketi abil välja tähekesed ning kaunistage nendega muffinid.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.