Koostisosad
1 purk vähke soolvees (170 g)
200 g kooritud krevette (70-90 tk)
2 peeneks hakitud šalottsibulat
25 g võid
2 dl risotoriisi
5 dl vett
2 spl juurviljamaitselist puljongipõhja
2 dl valget veini
2 dl riivitud kõva küpset juustu
1 purustatud küüslaugu küüs
1 tl Dansukkeri fariinsuhkrut
1/4 dl hakitud tilli
6 poolitatud kokteiltomatit
Kaste
1 dl väherasvast creme fraiche’i koort
2 spl tomatipüreed
2-3 tl Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Sega kastme koostisained kausis kokku ning jäta kuni serveerimiseni külmkappi.
Pane sparglitükid soolaga maitsestatud keevasse vette. Vala vesi ära. Nõruta vähid. Prae sibul kiiresti kastruli sees võiga läbi. Lisa riis ning prae segades läbi. Lisa vein ning lase keeda, kuni see on riisi sisse keenud. Sega vesi ja puljongipõhi. Vala riisile 1-2 dl puljongit, keeda aeg-ajalt segades. Lisa puljongit vastavalt sellele, kuidas see sisse keeb. Jätka, kuni puljong on toidu sisse keenud. Liiguta aeg-ajalt, et vältida põhjakõrbemist. Lisa juust ja küüslauk ning sega hästi läbi. Lisa spargel, koorikloomad ning till. Garneeri poolitatud tomatitega. Serveeri kohe.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.