Rabarbriküpsised

Parim mõlemast maailmast! Ameerika küpsised kohtuvad Eesti rabarbriga. Suvine magus-hapukas ja eriliselt hea.

umbes 32

umbes 50 minutit

Hinne (0 tk)

Koostisosad

250 g rabarbrit
225 g võid
180 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 muna
210 g nisujahu
140 g kaerahelbeid
3 g küpsetuspulbrit
2 g söögisoodat
3 g purustatud kardemoni
3 g soola
75 g valge šokolaadi nööpe

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni.

Pese rabarber ja lõika väikesteks tükkideks. Vahusta või ja mõlemad suhkrud kuni segu on hele ja kohev. Lisa munad ükshaaval, jätkates vahustamist.

Sega kokku jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, söögisooda, kardemon ja sool ning lisa need munasegule. Lisa rabarber ja kaks kolmandikku šokolaadist ning sega, kuni saad ühtlase taina.

Jaga tainas kaheks ja rulli kaheks pikaks rulliks. Lõika kumbki rull 16 tükiks, kaaluga umbes 30 g, ja veereta need pallideks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi. Vajuta pallid lamedaks ja puista peale ülejäänud šokolaadinööbid. Küpseta 15-16 minutit.

Nipp!
Rabarberi hooajal pane ports tükeldatud rabarberivarsi sügavkülma, nii saad nende suvele omast maitset nautida aastaringselt.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.