Rabarbriküpsised

Parim mõlemast maailmast! Ameerika küpsised kohtuvad Eesti rabarbriga. Suvine magus-hapukas ja eriliselt hea.

umbes 32

PT55M

umbes 50 minutit

Hinne (8 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

250 g rabarbrit
225 g võid
180 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 muna
210 g nisujahu
140 g kaerahelbeid
3 g küpsetuspulbrit
2 g söögisoodat
3 g purustatud kardemoni
3 g soola
75 g valge šokolaadi nööpe

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni.

Pese rabarber ja lõika väikesteks tükkideks. Vahusta või ja mõlemad suhkrud kuni segu on hele ja kohev. Lisa munad ükshaaval, jätkates vahustamist.

Sega kokku jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, söögisooda, kardemon ja sool ning lisa need munasegule. Lisa rabarber ja kaks kolmandikku šokolaadist ning sega, kuni saad ühtlase taina.

Jaga tainas kaheks ja rulli kaheks pikaks rulliks. Lõika kumbki rull 16 tükiks, kaaluga umbes 30 g, ja veereta need pallideks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi. Vajuta pallid lamedaks ja puista peale ülejäänud šokolaadinööbid. Küpseta 15-16 minutit.

Nipp!
Rabarberi hooajal pane ports tükeldatud rabarberivarsi sügavkülma, nii saad nende suvele omast maitset nautida aastaringselt.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.