Rabarberisüdamikuga brüleekreem

4–6 portsjonit

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Rabarberi-vanillimoos
500 g tükeldatud rabarberivarsi
1 vanillikaun
2 1/2 dl Dansukkeri moosisuhkrut

Brüleekreem
5 dl täispiima
3 munakollast
1 dl Dansukkeri moosisuhkrut
1 1/2 spl maisitärklist

Katteks
2–3 spl Dansukkeri pruuni roosuhkrut

Juhised

Valage rabarber koos lõhestatud vanillikauna ja väljakraabitud seemnetega mikrolaineahjukindlasse kaussi, puistake üle moosisuhkruga ja segage kergelt läbi. Asetage kauss mikrolaineahju ja kuumutage 800 W võimsusega 2 x 4 minuuttia (vahepeal segage). Jahutage umbes 15 minutit ja valage purki, asetage purk ööpäevaks külmikusse.

Brüleekreem
Valage piim, munakollased, moosisuhkur ja tärklis keedunõusse. Segage ja kuumutage segamist jätkates keemiseni, kuumutage madalal kuumusel veel mõni minut.

Eemaldage moosist vanillikaun ja jaotage kuumakindlatesse magustoiduvormidesse 2 supilusikatäit moosi. Kurnake kreem läbi tiheda sõela ja jaotage samuti vormidesse. Asetage vähemalt 5ks tunniks külmkappi. Vahetult enne serveerimist puistage magustoitude pinnad üle pruuni roosuhkruga ja karamelliseerige suhkur gaasipõleti abil või ahjus grillelemendi all.
 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.