Rabarberi-maasika juustukook

10 tk

PT55M

u. 1 tund + 4 tundi külmikus

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
250 g digestiivküpsiseid
35 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
125 g sulatatud võid

Täidis
500 g toorjuustu
1 sidruni riivitud koor
30 ml sidrunimahla
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
5 g vanillisuhkrut
350 ml vahukoort

Rabarberi-maasika keedis
200 g rabarberit
200 g maasikaid
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Kaunistamiseks
Värskeid maasikaid

Juhised

Kuumutage ahi 175°C kraadini, kasutades ülemist ja alumist kuumutust.

Purustage küpsised. Segage need või ja fariinsuhkruga ning suruge segu umbes 20 cm läbimõõduga eemaldatava põhjaga ahjuvormi. Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit. Jätke jahtuma.

Vahustage kõik täidise koostisosad, välja arvatud koor, ühtlaseks massiks. Lisage koor ja kloppige kergelt läbi. Määrige segu küpsisepurule ja asetage vorm külmkappi.

Valmistage keedis. Hautage rabarberitükid ja maasikad pehmeks. Lisage tuhksuhkur ja hautage umbes 4 minutit. Tõstke pliidilt ja kloppige ühtlaseks. Valage keedis juustukoogile ja asetage külmkappi vähemalt 4 tunniks, soovitavalt üleöö. Kaunistage värskete maasikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.