Rabarberi-maasika juustukook

10 tk

PT55M

u. 1 tund + 4 tundi külmikus

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
250 g digestiivküpsiseid
35 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
125 g sulatatud võid

Täidis
500 g toorjuustu
1 sidruni riivitud koor
30 ml sidrunimahla
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
5 g vanillisuhkrut
350 ml vahukoort

Rabarberi-maasika keedis
200 g rabarberit
200 g maasikaid
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Kaunistamiseks
Värskeid maasikaid

Juhised

Kuumutage ahi 175°C kraadini, kasutades ülemist ja alumist kuumutust.

Purustage küpsised. Segage need või ja fariinsuhkruga ning suruge segu umbes 20 cm läbimõõduga eemaldatava põhjaga ahjuvormi. Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit. Jätke jahtuma.

Vahustage kõik täidise koostisosad, välja arvatud koor, ühtlaseks massiks. Lisage koor ja kloppige kergelt läbi. Määrige segu küpsisepurule ja asetage vorm külmkappi.

Valmistage keedis. Hautage rabarberitükid ja maasikad pehmeks. Lisage tuhksuhkur ja hautage umbes 4 minutit. Tõstke pliidilt ja kloppige ühtlaseks. Valage keedis juustukoogile ja asetage külmkappi vähemalt 4 tunniks, soovitavalt üleöö. Kaunistage värskete maasikatega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.