Puuviljasaiakesed

u. 35 tk

Hinne (6 tk)

Koostisosad

1/2 dl rosinaid
1/2 dl kuivatatud aprikoose
1 dl apelsinimahla
600 g nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1/2 dl Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
150 g toasooja võid 
1 1/2 dl vanillijogurtit
3 muna

Täidis
100 g võid 
1 1/2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 dl hakitud mandleid (võib ka ära jätta)
Määrimiseks 1 muna
Kaunistamiseks Dansukkeri pärlsuhkrut 

Juhised

Leotage rosinaid ja aprikoose apelsinimahlas ca 2 tundi ning hakkige need seejärel väikesteks tükkideks.

Segage taignakausis kokku jahu, pärm ning suhkur. Lisage rasvaine, jogurt, munad ja hakitud puuviljad ning segage taignaks. Valage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ning rullige ristküliku kujuliseks.

Segage kokku täidise koostisained ning määrige täidis taignale. Veeretage taignast rull ning lõigake see viiludeks. Asetage viilud paberist muffinivormidesse ja tõstke vormid ahjuplaadile. Katke saiad puhta köögirätikuga ning jätke ca 2 tunniks toasooja kerkima.

Pintseldage saiu lahtiklopitud munaga ning puistake üle pärlsuhkruga. Küpsetage ahju keskmises osas 250 °C kraadi juures u. 7 minutit. Jätke rätikuga kaetult restile jahtuma.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.