Puuviljakook

PT10M
Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

250 g rosinaid
10 kuivatatud viigimarju
10 kuivatatud aprikoose
150 ml konjakit või apelsinimahla
250 g võid
135 g Dansukkeri fariinsuhkrut
4 muna
240 g nisujahu
50 g terveid mandleid
65 gterveid sarapuupähkleid
2 tl küpsetuspulbrit
koogivormi määrimiseks võid ja riivsaia

Juhised

Hakkige puuviljad ja segage kausis konjaki või apelsinimahlaga. Jätke tunniks ajaks maitsestuma.
Määrige neljakandiline keeksivorm võiga ja puistake üle riivsaiaga. Eelsoojendage ahi 175°C-ni.
Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage ükshaaval munad. Lisage kõigepealt pool jahukogusest ja pool puuviljadest, segage läbi ja seejärel lisage kõik ülejäänud koostisained. Segage hoolikalt läbi.
Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskmisel siinil u. 1 1/2 tundi. Tõstke vorm ahjust ja laske koogil vormis 10 minutit jahtuda.
Tõstke kook vormist välja, puistake tuhksuhkruga üle ja serveerige õhukeste lõikudena nt. klaasikese šerri kõrvale.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.