Purukook mustikatega

Hinne (32 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

 

650 ml nisujahu
1/2 tl kaneeli
150 ml Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
1/2 tl Dansukker vanillisuhkrut
2 spl piima
125 g tükkideks lõigatud võid
650 ml mustikaid (või teisi meelepäraseid marju)
1 spl sidrunimahla
1.5 spl kartulitärklist (juhul kui kasutate külmutatud marju)

Juhised

Eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Segage suures kausis omavahel jahu, 100 ml suhkrut, kaneel, vanillisuhkur ja piim. Näppige juurde tükkideks lõigatud külm või kuni moodustub ühtlane puru.

Valage pool taignapurust küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile ja pressige nii et taigen kleepub tihedalt kokku. Segage marjad sidrunimahla ja ülejäänud suhkruga ning puistake taignale. Kui kasutate külmutatud marju, lisage marjadele 1.5 spl kartulitärklist. Valage marjadele ülejäänud pool taignast ja suruge kergelt taigen marjade vastu. Küpsetage 30-35 minutit või kuni kook on pealt helepruun. Laske jahtuda ja lõigake tükkideks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.