Purukook mustikatega

Hinne (7 tk)

Koostisosad

 

650 ml nisujahu
1/2 tl kaneeli
150 ml Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
1/2 tl Dansukker vanillisuhkrut
2 spl piima
125 g tükkideks lõigatud võid
650 ml mustikaid (või teisi meelepäraseid marju)
1 spl sidrunimahla
1.5 spl kartulitärklist (juhul kui kasutate külmutatud marju)

Juhised

Eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Segage suures kausis omavahel jahu, 100 ml suhkrut, kaneel, vanillisuhkur ja piim. Näppige juurde tükkideks lõigatud külm või kuni moodustub ühtlane puru.

Valage pool taignapurust küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile ja pressige nii et taigen kleepub tihedalt kokku. Segage marjad sidrunimahla ja ülejäänud suhkruga ning puistake taignale. Kui kasutate külmutatud marju, lisage marjadele 1.5 spl kartulitärklist. Valage marjadele ülejäänud pool taignast ja suruge kergelt taigen marjade vastu. Küpsetage 30-35 minutit või kuni kook on pealt helepruun. Laske jahtuda ja lõigake tükkideks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.