Purgiõunakook

8 sööjale

Hinne (6 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kiire õunakaste
1 kg õunu
280 ml Dansukkeri heledat siirupit
2 tl kaneeli
Poole sidruni mahl
Näputäis soola

Koogipuru
10 digestiivküpsist
1 tl kardemoni
100 g toasooja võid
60 g nisujahu
1½ tl küpsetuspulbrit

Vanillikaste
200 ml vahukoort
3 munakollast
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Juhised

Igas vanuses koogisõprade lemmik! Pange kook purki vahetult enne serveerimist.

1. Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.
2. Õunakaste: Koorige ja puhastage õunad, lõigake viiludeks. Asetage õunaviilud kõrgete servadega mikrolaineahjukindlasse kaussi ja valage siirup õuntele. Kuumutage 800W võimsusel 6 minutit. Segage õunaviilud läbi ja asetage kauss uuesti mikrolaineahju. Kuumutage veel 8 minutit, segage uuesti läbi ja kui õunad on pehmeks ja vedelaks muutunud, lisage ülejäänud kastme koostisained, segage läbi ja jätke jahtuma.
3. Purustage küpsised, lisage ülejäänud koostisained purule ja näppige muredaks taignapuruks. Valage puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju ülemisel siinil u. 6 minutit. Tõstke ahjust välja ja laske jahtuda.
4. Vanillikaste: Vahustage koor. Vahustage eraldi kausis munakollane suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Segage munavaht vahukoorega ja lisage vanillisuhkur.
5. Serveerimisel purgis või laias joogiklaasis puistake serveerimisnõu põhja koogipuru, valage see üle õunakastmega ja seejärel vanillikastmega. Pudistage vanillikastmele veel veidi koogipuru.

Retsepti autor: Sofia Henriksson, Stockholm

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.