Koostisosad
Kiire õunakaste
1 kg õunu
280 ml Dansukkeri heledat siirupit
2 tl kaneeli
Poole sidruni mahl
Näputäis soola
Koogipuru
10 digestiivküpsist
1 tl kardemoni
100 g toasooja võid
60 g nisujahu
1½ tl küpsetuspulbrit
Vanillikaste
200 ml vahukoort
3 munakollast
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Juhised
Igas vanuses koogisõprade lemmik! Pange kook purki vahetult enne serveerimist.
1. Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.
2. Õunakaste: Koorige ja puhastage õunad, lõigake viiludeks. Asetage õunaviilud kõrgete servadega mikrolaineahjukindlasse kaussi ja valage siirup õuntele. Kuumutage 800W võimsusel 6 minutit. Segage õunaviilud läbi ja asetage kauss uuesti mikrolaineahju. Kuumutage veel 8 minutit, segage uuesti läbi ja kui õunad on pehmeks ja vedelaks muutunud, lisage ülejäänud kastme koostisained, segage läbi ja jätke jahtuma.
3. Purustage küpsised, lisage ülejäänud koostisained purule ja näppige muredaks taignapuruks. Valage puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju ülemisel siinil u. 6 minutit. Tõstke ahjust välja ja laske jahtuda.
4. Vanillikaste: Vahustage koor. Vahustage eraldi kausis munakollane suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Segage munavaht vahukoorega ja lisage vanillisuhkur.
5. Serveerimisel purgis või laias joogiklaasis puistake serveerimisnõu põhja koogipuru, valage see üle õunakastmega ja seejärel vanillikastmega. Pudistage vanillikastmele veel veidi koogipuru.
Retsepti autor: Sofia Henriksson, Stockholm
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.