Punapeedisalat

Hinne (19 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

500 g punast peeti
150 g kooritud ja tükeldatud õuna
1 hakitud punane sibul
1/2 peeneks hakitud punane tšillipipar
1 suur riivitud küüslauguküüs
50 ml Dansukkeri suhkruroo siirupit
50 ml tumedat palsamiäädikat
50 ml Dijoni sinepit
2 g soola
1 g jahvatatud valget pipart
25 ml õlil

Juhised

Keetke peete kergelt soolaga maitsestatud vees 45 minutit. Loputage külma veega, koorige ja lõigake kuubikuteks. Kuumutage pannil õli ja praadige õun ja sibul kergelt läbi. Lisage pannile kõik ülejäänud koostisained peale peedikuubikute ja sinepi ning keetke madalal kuumusel 5 minutit. Lisage peedikuubikud ja sinep, tõstke pann pliidilt ning laske segul jahtuda. Säilitage külmikus.

Steriliseeritud purkidesse tehtud hoidis säilib külmikus umbes nädal aega. Hoidistamisel jälgige alati hoolikalt hügieenireegleid, kasutage ainult puhtaid töövahendeid ja purke.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.