Koostisosad
Taigen
100 g võid
150 g nisujahu
20 g Dansukkeri tuhksuhkrut
30 ml vett
Täidis
100 g mustikaid
25 ml peeneks hakitud münti
40 g Dansukkeri fariinsuhkrut või rafineerimata roosuhkrut
Pintseldamiseks 1 munavalge, peale puistamiseks 80 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut ja 25 g hakitud pähkleid (võib ka ära jätta)
Puidust pulgakommi pulki
Juhised
Vormige taigna koostisained taignaks, asetage kilekotti ja pooleks tunniks külmikusse. Segage omavahel marjad, münt ja pruun suhkur.
Rullige taigen jahuga ülepuistatud tööpinnal lahti ja lõigake taignast 20 ketast läbimõõduga 8-10 cm. Tõstke pooltele ketastele marjatäidist, pintseldage servad munavalgega üle ja katke ülejäänud poolte ketastega. Suruge kahvli abil ketaste servad kokku. Pintseldage pirukad munavalgega üle ja puistake peale rafineerimata roosuhkrut.
Küpsetage pirukaid 200°C kraadi juures ahju keskmisel siinil u. 15 minutit. Võtke pirukad ahjust välja ja suruge kohe igasse pirukasse pulk. Laske enne serveerimist jahtuda.
Soovi korral serveerige vanillikastmega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.