Koostisosad
50 g võid või margariini
200 ml piima
25 g pärmi
75 ml Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 ml soola
1 tl purustatud kardemoni
u. 500 ml nisujahu
Täidis
50 g mandlijahu
100 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g võid või margariini
1/4-1/2 g safranit või apelsini riivitud koort
Kaunistamiseks
1 muna
1-2 spl Dansukkeri Demerara suhkrut
Juhised
Sulatage rasvaine. Lisage piim ja soojendage käesoojaks. Murendage pärm piima sisse, lisage suhkur, sool ja kardemon. Lisage vähehaaval jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Katke kauss puhta köögirätikuga ning jätke tunniks ajaks kerkima.
Segage omavahel täidise koostisained.
Rullige taigen jahuga ülepuistatud tööpinnal umbes 25x50 cm ristkülikuks. Määrige täidis taignale. Veeretage taignast rull, keerake see rõngaks ning asetage rasvainega määritud lahtikäivasse ahjuvormi. Katke vorm puhta köögirätikuga ning jätke veel tunniks kerkima.
Määrige sai lahtiklopitud munaga ning puistake üle Demerara suhkruga. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200 °C kraadi juures u. 20 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.