Pühadesai

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

50 g võid või margariini
200 ml piima
25 g pärmi
75 ml Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 ml soola
1 tl purustatud kardemoni
u. 500 ml nisujahu

Täidis
50 g mandlijahu
100 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
75 g võid või margariini
1/4-1/2 g safranit või apelsini riivitud koort

Kaunistamiseks
1 muna
1-2 spl Dansukkeri Demerara suhkrut

Juhised

Sulatage rasvaine. Lisage piim ja soojendage käesoojaks. Murendage pärm piima sisse, lisage suhkur, sool ja kardemon. Lisage vähehaaval jahu, kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Katke kauss puhta köögirätikuga ning jätke tunniks ajaks kerkima.

Segage omavahel täidise koostisained.

Rullige taigen jahuga ülepuistatud tööpinnal umbes 25x50 cm ristkülikuks. Määrige täidis taignale. Veeretage taignast rull, keerake see rõngaks ning asetage rasvainega määritud lahtikäivasse ahjuvormi. Katke vorm puhta köögirätikuga ning jätke veel tunniks kerkima.

Määrige sai lahtiklopitud munaga ning puistake üle Demerara suhkruga. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200 °C kraadi juures u. 20 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.