Koostisosad
Tordipõhja retsept
2 muna
1/2 dl Dansukkeri Valget suhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
4 spl nisujahu
võid või margariini ning nisujahu küpsetusvormi jaoks
Dansukkeri Valget suhkrut koogile puistamiseks
Vaniljekreem
1 munakollane
1 dl rõõska koort
1 spl kartulijahu
1 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Vahukoorekreem
1 dl vahukoort
1 dl vaniljekreemi, vt retsepti ülalpool
3/4 dl moosi, valige oma lemmik
Kaunistamiseks
rohelist martsipani
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Juhised
Tordipõhi
Vormige fooliumist või küpsetuspaberist vorm, 35 x 15 cm ja asetage see küpsetusplaadile.
Vahustage muna koos mõlema suhkruga tugevaks vahuks. Lisage nisujahu ning segage hästi läbi. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskosas 225 °C juures ca 5 minutit. Puistake koogile pisut suhkrut, enne kui see küpsetusplaadi paberile kallatakse. Laske jahtuda, lõigake pikuti pooleks.
Vaniljekreem
Segage kõik peale vanillsuhkru kastrulis kokku ja laske tasasel tulel keeda, kuni kreem on paksuks läinud. Laske enne vanillsuhkru lisamist jahtuda.
Vahustage koor tihedaks vahuks. Segage vaniljekreem vahukoore sisse. Määrige tordipõhjale moosi ja õhuke kiht vahukoorekreemi. Asetage teine tordipõhi täidisele. Jagage ülejäänud vahukoorekreem kõige peale laiali. Rullige martsipan õhukeseks kihiks. Asetage martsipaniplaat koogile ja vormige ettevaatlikult piki koogi serva ümber koogi. Puistake martsipanile tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.