Koostisosad
Tordipõhja retsept
2 muna
1/2 dl Dansukkeri Valget suhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
4 spl nisujahu
võid või margariini ning nisujahu küpsetusvormi jaoks
Dansukkeri Valget suhkrut koogile puistamiseks
Vaniljekreem
1 munakollane
1 dl rõõska koort
1 spl kartulijahu
1 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Vahukoorekreem
1 dl vahukoort
1 dl vaniljekreemi, vt retsepti ülalpool
3/4 dl moosi, valige oma lemmik
Kaunistamiseks
rohelist martsipani
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Juhised
Tordipõhi
Vormige fooliumist või küpsetuspaberist vorm, 35 x 15 cm ja asetage see küpsetusplaadile.
Vahustage muna koos mõlema suhkruga tugevaks vahuks. Lisage nisujahu ning segage hästi läbi. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju keskosas 225 °C juures ca 5 minutit. Puistake koogile pisut suhkrut, enne kui see küpsetusplaadi paberile kallatakse. Laske jahtuda, lõigake pikuti pooleks.
Vaniljekreem
Segage kõik peale vanillsuhkru kastrulis kokku ja laske tasasel tulel keeda, kuni kreem on paksuks läinud. Laske enne vanillsuhkru lisamist jahtuda.
Vahustage koor tihedaks vahuks. Segage vaniljekreem vahukoore sisse. Määrige tordipõhjale moosi ja õhuke kiht vahukoorekreemi. Asetage teine tordipõhi täidisele. Jagage ülejäänud vahukoorekreem kõige peale laiali. Rullige martsipan õhukeseks kihiks. Asetage martsipaniplaat koogile ja vormige ettevaatlikult piki koogi serva ümber koogi. Puistake martsipanile tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.