Prantsuse nugat sarapuu ja pistaatsia pähklitega

u. 35 tk.

1 tund + 24 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

200 g sarapuupähkleid
100 g pistaatsiapähkleid
210 g Dansukkeri ökosuhkrut
250 g Dansukkeri heledat siirupit
120 g Dansukkeri glükoosisiirupit
85 g vett
2 munavalget (75 g)

Juhised

1. Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Hakkige pähklid ja röstige neid ahjus 20 minutit.

2. Segage omavahel suhkur, siirupid ja vesi ning keetke kõrgel kuumusel ilma kaaneta kastrulis kuni segu temperatuur on 150°C. Kasutage mõõtmiseks karamellitermomeetrit.

3. Samal ajal kui siirup keeb vahustage munavalged tugevaks vahuks. Kui siirup on saavutanud vajaliku temperatuuri valage vahustamist jätkates siirup peene nirena munavalge vahu sisse.

4. Jätkake vahustamist veel 10 minutit kuni vaht on paks ja elastne. Mida kauem vahustate, seda tihkem tuleb nugat. Segage juurde jahtunud röstitud pähklid.

5. Valage segu küpsetuspaberiga vooderdatud ja kergelt õliga määritud vormi (20 x 30 cm). Suruge segu õliste kätega ühtlaselt vormi servadele ja nurkadesse.

6. Jätke nugat üleöö toatemperatuurile tahenema. Puistake üle tuhksuhkruga ja lõigake väiksemateks tükkideks. Säilitage õhukindlas karbis, kui mitmes kihis siis küpsetuspaberiga eraldatult.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.