Praetud nuudlid krevettide ja juurviljadega

4 inimesele

Hinne (106 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

200 g kooritud krevette
250 g nuudleid
Piisavalt vett, millele on lisatud 2 spl õli ja 1 tl soola liitri kohta

Maitseained
2 tl peeneks hakitud küüslauku
1 spl värsket, peeneks hakitud ingverit
2 tl karripulbrit
2-3 spl sojakastet
2-3 tl Dansukkeri Demerarasuhkrut

Köögiviljad
1 viilutatud porrulauk
1 suur riivitud porgand
2 dl pooleks lõigatud suhkruherneid
2 dl idandatud ube
4 spl taimeõli praadimiseks

Juhised

Keetke nuudlid pehmeks kergelt soolases vees, kuhu on lisatud õli. Puhastage ja hakkige juurviljad ja maitseained vastavalt ülalkirjeldatule. Ajage õli wok-pannil või praepannil kuumaks. Pange pannile küüslauk, ingver koos karripulbriga, praadige neid 1 minut, seejärel lisage sibul. Segage läbi ja praadige suurel kuumusel.

Lisage keedetud nuudlid ja riivitud porgand koos sojakastme ja suhkruga. Laske roal 2–3 minutit praadida. Aeg-ajalt segage, vajadusel lisage veidi vett, et nuudlid põhja ei kõrbeks. Lisage krevetid ja suhkruherned ning praadige veel 2 minutit. Maitsestage sojakastme ja suhkruga. Idandatud oad lisage vahetult enne serveerimist.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.