Põldmarjajäätis

Täitke külmik pulga otsas põldmarjajäätistega! Kodus tehtud põldmarjajäätis on ideaalne kõikidel puhkudel – nii magustoiduna kui pärastlõunase kohvi juurde. Kaunistage sulatatud šokolaadiga ja saate eriti ilusad pulgajäätised.

u. 6-8le sööjale.

PT25M

30 minutit. + 5 tundi

Hinne (51 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

400 g põldmarju
95 g Dansukkeri kristallsuhkrut
4 munakollast
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaunistamiseks
100 g valget või tumedat šokolaadi

Juhised

Loputage põldmarjad ja keetke koos 50 ml suhkruga u. 3 minutit. Suruge läbi peene sõela puhtasse kaussi.

Eraldi kausis vahustage munakollased ülejäänud suhkruga. Kuumutage piim koos koore ja glükoosisiirupiga keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja niristage vahustamist jätkates muna segu kuuma piima sisse. Lisage ka põldmarjasiirup. Kurnake segu läbi peene sõela, laske jahtuda.

Valage segu jäätisevormidesse, lisage pulgad ja asetage vähemalt 5 tunniks sügavkülma.

Sulatage šokolaad veevannil, laske jahtuda, katke jäätised šokolaadiga ja asetage kuni serveerimiseni tagasi sügavkülma.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.