Pohlakorvikesed sefiiriga

6 sööjale

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

 

Pirukapõhi:
100 g toasooja võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 muna
1 näputäis soola

Pohlatäidis:
225 g pohli
240 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
2 tl kaneeli
1 spl maisitärklist

Sefiir:
180 g Dansukkeri kristallsuhkrut
50 ml vett
4 munavalget

Valmistamiseks vajate 6 mini-koogivormi
Serveerimiseks kergelt vahustatud vahukoort

 

Juhised

Pohlad võite vabalt asendada ka nt. mustikatega.

1. Sõtkuge pirukataigna koostisained ühtlaseks massiks. Keerake toidukilesse ja asetage 30 minutiks külmikusse. Eelsoojendage ahi 180 °C kraadini.
2. Rullige taignast 6 ketast ja vooderdage nendega koogivormide põhjad ja küljed.
3. Pohlatäidis: Purustage pohlad ja lisage suhkur, kaneel ja maisitärklis. Jaotage täidis pirukapõhjadesse. Küpsetage u. 30 minutit.
4. Sefiir: Kuumutage suhkrut koos veega, ärge segage! Asetage siirupisse karamelli termomeeter. Vahustage munavalged. Kui siirupi temperatuur on jõudnud 121 °C kraadini valage siirup peenikese nirena vahustamist jätkates munavahu sisse.
5. Kui kogu siirup on lisatud, vahustage kiires tempos veel 5-10 minutit, kuni sefiir on jahtunud.
6. Pritsige sefiirist igale pirukale kate ja kõrvetage see laiguti gaasipõleti abil pealt pruuniks. Pruunistada saate ka ahju grillfunktsiooni abil, kuid seda tuleb väga ettevaatlikult teha, sest see protseduur on kiire ja sefiir võib pealt kõrbema minna.

 

Retsepti autor: Gustaf Engsner, Danderyd

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.