Pohlakorvikesed sefiiriga

6 sööjale

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

 

Pirukapõhi:
100 g toasooja võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 muna
1 näputäis soola

Pohlatäidis:
225 g pohli
240 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
2 tl kaneeli
1 spl maisitärklist

Sefiir:
180 g Dansukkeri kristallsuhkrut
50 ml vett
4 munavalget

Valmistamiseks vajate 6 mini-koogivormi
Serveerimiseks kergelt vahustatud vahukoort

 

Juhised

Pohlad võite vabalt asendada ka nt. mustikatega.

1. Sõtkuge pirukataigna koostisained ühtlaseks massiks. Keerake toidukilesse ja asetage 30 minutiks külmikusse. Eelsoojendage ahi 180 °C kraadini.
2. Rullige taignast 6 ketast ja vooderdage nendega koogivormide põhjad ja küljed.
3. Pohlatäidis: Purustage pohlad ja lisage suhkur, kaneel ja maisitärklis. Jaotage täidis pirukapõhjadesse. Küpsetage u. 30 minutit.
4. Sefiir: Kuumutage suhkrut koos veega, ärge segage! Asetage siirupisse karamelli termomeeter. Vahustage munavalged. Kui siirupi temperatuur on jõudnud 121 °C kraadini valage siirup peenikese nirena vahustamist jätkates munavahu sisse.
5. Kui kogu siirup on lisatud, vahustage kiires tempos veel 5-10 minutit, kuni sefiir on jahtunud.
6. Pritsige sefiirist igale pirukale kate ja kõrvetage see laiguti gaasipõleti abil pealt pruuniks. Pruunistada saate ka ahju grillfunktsiooni abil, kuid seda tuleb väga ettevaatlikult teha, sest see protseduur on kiire ja sefiir võib pealt kõrbema minna.

 

Retsepti autor: Gustaf Engsner, Danderyd

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.