Pohlabiskviit kookose-iirise glasuuriga

PT55M

1 tund

Hinne (12 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Biskviit
3 muna
225 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
50 g võid
100 ml piima
210 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni
1 näputäis soola
150 g külmutatud pohli

Kookose-iirise glasuur
25 g võid
70 g Dansukkeri heledat siirupit
75 ml vahukoort
70 g kookoshelbeid
5 spl Dansukkeri fariinsuhkrut

Juhised

Sulatage pohlad, eelsoojendage ahi 175°C-ni.

Vahustage munad suhkrutega heledaks kohevaks vahuks.

Sulatage või, segage piimaga ja lisage munavahule.

Segage omavahel jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool, lisage sulanud pohlad. Lisage jahusegu ettevaatlikult segades vedelikule.

Valage taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi (u.22 cm). Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 25 minutit.

Vahepeal valmistage glasuur. Sulatage või ja lisage ülejäänud koostisained, segage hoolikalt läbi ja keetke mõned minutid madalal kuumusel.

Tõstke kook ahjust välja, tõstke ahju temperatuur 200°C-ni. Määrige glasuur koogile, asetage kook ahju tagasi (ühe siini võrra kõrgemale kui enne) ning küpsetage veel 5-10 minutit, kuni kook on kuldpruun.

Tõstke kook ahjust välja ning laske jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.