Ploomiüllatus

u. 6 portsjonit

Hinne (0 tk)

Koostisosad

750 g ploome
50 g Dansukkeri Fariinsuhkrut
5 g Dansukkeri Vanillisuhkrut

Taigen
180 g jahu
5 g küpsetuspulbrit
75 g Dansukkeri valget suhkrut
125 g tükkideks lõigatud võid või margariini
1 muna
100 ml piima

Kaunistamiseks
kaneelisuhkrut

Juhised

Loputage, poolitage ja puhastage ploomid kividest. Laduge ploomipoolikud kumer külg allpool ahjuvormi. Puistake üle fariinsuhkruga. Segage omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur, lisage rasvaine ning töödelge sõrmede vahel ühtlaseks puruks. Lisage muna ja piim ning segage ühtlaseks taignaks. Valage taigen ploomidele. Küpsetage ahju keskmises osas 175°C kraadi juures u. 30 minutit. Enne serveerimist puistake koogile kaneelisuhkrut.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.