Koostisosad
Põhi
125 g toasooja võid
3 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 spl vett
Täidis
150 g kooritud mandleid
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 muna
3 dl koort crème fraiche
riivida poole sidruni koor
1 l värskeid ploome
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Segage või, nisujahu, suhkur ja vesi ühtlaseks taignaks. Suruge taigen umbes 28 cm läbimõõduga koogivormi ja torkige põhi kahvliga auklikuks. Asetage 30 minutiks külmikusse.
Jahvatage mandlid. Segage täidis ja valage koogipõhjale. Poolitage ploomid ja eemaldage kivid. Suruge ploomipoolikud taignasse. Küpsetage ahju alumises osas 225° C juures umbes 30 minutit. Serveerige pirukat leigena koos vanillikastme, jäätise või kergelt klopitud koorega. Vahetult enne serveerimist raputage peale pisut tuhksuhkrut.
Ploomid võib asendada muude puuviljade või marjadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.