Koostisosad
Põhi
125 g toasooja võid
3 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 spl vett
Täidis
150 g kooritud mandleid
1 1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 muna
3 dl koort crème fraiche
riivida poole sidruni koor
1 l värskeid ploome
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Segage või, nisujahu, suhkur ja vesi ühtlaseks taignaks. Suruge taigen umbes 28 cm läbimõõduga koogivormi ja torkige põhi kahvliga auklikuks. Asetage 30 minutiks külmikusse.
Jahvatage mandlid. Segage täidis ja valage koogipõhjale. Poolitage ploomid ja eemaldage kivid. Suruge ploomipoolikud taignasse. Küpsetage ahju alumises osas 225° C juures umbes 30 minutit. Serveerige pirukat leigena koos vanillikastme, jäätise või kergelt klopitud koorega. Vahetult enne serveerimist raputage peale pisut tuhksuhkrut.
Ploomid võib asendada muude puuviljade või marjadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Isevalmistatud jäätis
Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Suvine hommikusöök
Oleme siia kogunud oma lemmikud teie parima ja stressivaba suvise hommikusöögi jaoks. Millega soovite päeva alustada?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Värskendavad suvejoogid
Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge.