Ploomigalette mandlilaastudega

Rustikaalne galette, mis on täidetud mahlase mandlimassi, päikeseliste ploomide, või ja kardemoniga. Oh la la, kui maitsev!

umbes 8 tükki

PT1H30M
PT0M
Pirukad

1 tund 30 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Galette 
100 g toasooja võid 
1 muna 
150 g jahu 
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut 
1/4 tl soola

Täidis 
75 g mandlimassi 
25 g võid 
1/4 tl värskelt jahvatatud kardemoni 
3 suurt ploomi

Kaunistamiseks 
mandlilaaste 
Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Sega kõik galette’i koostisosad kiirelt taignaks. Lase külmkapis umbes 30 minutit puhata.

Samal ajal valmista täidis. Riivi mandlimass ja vispelda kokku või ning kardemoniga, pane kõrvale. Loputa ploomid ja eemalda kivid. Lõika ploomid sektoriteks.

Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Rulli tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil umbes 30 cm läbimõõduga kettaks, tõsta ketas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Määri täidis galette’i keskele (ääred jäta määrimata) ja aseta ploomisektorid täidisele kauni mustrina. Keera ketta ääred sissepoole, pintselda veega ja puista peale mandlilaastud. Küpseta ahju keskel umbes 30-35 minutit, kuni galette on kuldne. Lase jahtuda ja puista enne serveerimist üle tuhksuhkruga. Soovi korral serveeri vanillijäätisega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.