Koostisosad
Galette
100 g toasooja võid
1 muna
150 g jahu
50 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
1/4 tl soola
Täidis
75 g mandlimassi
25 g võid
1/4 tl värskelt jahvatatud kardemoni
3 suurt ploomi
Kaunistamiseks
mandlilaaste
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Sega kõik galette’i koostisosad kiirelt taignaks. Lase külmkapis umbes 30 minutit puhata.
Samal ajal valmista täidis. Riivi mandlimass ja vispelda kokku või ning kardemoniga, pane kõrvale. Loputa ploomid ja eemalda kivid. Lõika ploomid sektoriteks.
Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Rulli tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil umbes 30 cm läbimõõduga kettaks, tõsta ketas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Määri täidis galette’i keskele (ääred jäta määrimata) ja aseta ploomisektorid täidisele kauni mustrina. Keera ketta ääred sissepoole, pintselda veega ja puista peale mandlilaastud. Küpseta ahju keskel umbes 30-35 minutit, kuni galette on kuldne. Lase jahtuda ja puista enne serveerimist üle tuhksuhkruga. Soovi korral serveeri vanillijäätisega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.